Vrijwilligersloket

Vrijwilligersvacaturedatabank

Ben je op zoek naar vrijwilligerswerk in Peer of wil je een vrijwilligersvacature melden? 


Bekijk de vacaturedatabank

Ondersteuning van verenigingen

Het Peerse verenigingsleven beschikt over een ruim aanbod aan dienstverlening vanwege het Stadsbestuur. Van vorming over promotionele ondersteuning tot het ontlenen van materialen, bij het Vrijwilligersloket moet je zijn.

 

Alles over ondersteuning

Fuiven

Fuiven moet, fuiven kan, dus ook in Peer. Onder deze rubriek tref je enkele belangrijke formulieren en reglementen aan. Het is bovendien noodzakelijk vooraf een fuifvergunning aan te vragen.

 

Alles over fuiven en feesten

Kampvuren - kerstboomverbranding - Sint-Maartensvuur

Voor je een kampvuur organiseert is het zaak een aanvraagformulier in te dienen. Dat tref je hier aan. Het is mogelijk ook aangewezen vooraf de nodige informatie bij de brandweer in te winnen.

 

Bekijk alle formulieren ivm. kampvuren en verbrandingen

Infrastructuur

Het Peerse verenigingsleven kan over een ruim aanbod aan infrastructuur beschikken. Naast het Poorthuis kan men in alle kerkdorpen beschikken over de ontmoetingscentra terwijl ook sportievelingen en jongeren over heel wat mogelijkheden beschikken.

 

Alles over ons infrastructuuraanbod

Financiële tussenkomsten

De stad Peer draagt zijn vrijwilligers en zijn verenigingsleven hoog in het vaandel. Vandaar ook een ruime waaier aan subsidiemogelijheden en financiële tussenkomsten vanwege het Stadsbestuur.

 

Alles over Financiële tussenkomsten

Adviesraden

Het Peerse Stadsbestuur doet er alles aan om het verenigingsleven te betrekken bij het nemen van beslissingen op vlak van sport, jeugd, cultuur en zo wat alle andere beleidsdomeinen.

 

Door als vereniging aan te sluiten bij die adviesraden krijg je naast inspraak en een bijdrage tot het nemen van beslissingen ook tal van andere voordelen.

 

Alles over adviesraden

Vereniginginfo.be

Elke vereniging krijgt een gratis toeganscode voor de professionele website www.vereniginginfo.be. Deze code is te verkrijgen bij het Vrijwilligersloket en geeft gratis toegang tot: nieuws, handige hulpmiddelen, ... .

 

Bekijk de website


Contact


Contactpersonen:
Gerda Vanderlocht
Vera Brebels

Gerelateerde info

Stad PEER - Created by Tobania