500.000 euro voor duurzame projecten Stad Peer

Gepubliceerd op: woensdag 25 januari 2023
Meer dan ooit is het klimaat een hot item. Stad Peer wil graag meehelpen om de klimaatopwarming tegen te gaan én ons nu al beschermen tegen het reeds veranderde klimaat. Een klimaatplan met daarin een budget van 500.000 euro voor duurzame acties van de Perenaren moet daarmee helpen.

Het is een open deur intrappen om te zeggen dat we dringend iets moeten ondernemen in het kader van het klimaat. We moeten ervoor zorgen dat we voor onze kinderen en kleinkinderen een planeet achterlaten waar het goed is om te wonen. Daarom kiest Stad Peer resoluut om een tandje bij te steken en vol hierop in te zetten.

Uiteraard doen we heel wat inspanningen binnen de werking van de stad zelf. Met o.a. energiebesparingen, renovaties, de aanplant van klimaatbomen en duurzame technieken.

Maar we willen graag ook de Perenaar mee betrekken en ondersteunen in mogelijke acties. We hebben 3 thema’s waar we rond werken: vergroening, energiezuinige woningen en mobiliteit. In de komende maanden zullen we de Perenaar in detail informeren over de acties die we samen gaan ondernemen. Maar een greep hieruit kunnen we al geven: zo gaan we een energiecoach aanstellen die advies geeft aan inwoners, duurzame mobiliteit stimuleren met de aankoop van een extra deelwagen en slim waterbeheer stimuleren. Hiervoor is 500.000 euro in het budget voorzien.

Het plan wordt op woensdag 25 januari voorgelegd aan de gemeenteraad.