7 Peerse jongeren schrijven echt boek tijdens 'Schrijfexperiment'

Gepubliceerd op: donderdag 6 juni 2024
In oktober 2023 ging het 'Schrijfexperiment' van start. Onder leiding van auteur en Perenaar Erik Persoons, kropen 7 Peerse tieners tussen 10 en 14 jaar in hun pen. Samen schreven ze een echt boek. Op 1 juni stelden ze trots het boek voor aan het grote publiek.

De jongeren schreven elk hun eigen verhaal. Peers auteur, Erik Persoons, hielp hen met de nodige tips en tricks en gaf hen zowel online als persoonlijk feedback. 1 keer per maand kwamen ze samen tijdens redactievergaderingen in de bib om de voortgang van hun verhaal te bespreken. De verhalen van Lena, Maties, Laura, Eline, Jelle, Dorte en Bent werden gebundeld in een boek ‘Het Schrijfexperiment 1’. 

De medewerkers van het BICC (Bibliotheek en Cultuurcentrum) – die de activiteit bedachten – blinken van trots. Ze zijn heel fier op deze jonge Perenaren. Niet alleen voor hun fantasie en taalgebruik, maar vooral voor hun enthousiasme en doorzettingsvermogen. Het boek is een interessante combinatie van kortverhalen voor en door jongeren. 

Onderdeel van een lees- en schrijfparcours 

Het Schrijfexperiment maakt deel uit van een (voor)leesparcours - en nu dus ook schrijfparcours - dat Stad Peer samen met vrijwilligers van het BICC heeft ontwikkeld. Vanuit Stad Peer boden we al 3 activiteiten aan, voor verschillende leeftijden van 0 tot 9 jaar, waarbij (voor)lezen op de eerste plaats staat. Dit nieuwe project waarbij tieners tussen 10 en 14 jaar een boek schrijven, sluit daar naadloos bij aan. Het (voor)lees- en schrijfparcours blijft dicht bij de leefwereld van de kinderen en jongeren en laat hen ontdekken dat ze op verschillende manieren met boeken, verhalen, lezen en schrijven bezig kunnen zijn. 

Nieuwe editie van Het Schrijfexperiment 

Ook in cultuurseizoen 2024-2025 kan je naar verschillende voorleesmomenten, boekspeurders én een nieuwe editie van Het Schrijfexperiment. Je leest er alles over op www.biccpeer.be