LUC DEVOS - Grieg, Satie & Liszt

Een pianoprogramma dat mooi schetst hoe romantische zielen hun waarnemingen vertalen in tijdloze muziek. Edvard Grieg haalde veelal zijn inspiratie in een visueel fenomeen. Bij de composities van Erik Satie is het zelfs nog evidenter: hij laat soms een tekst drukken zoals bijvoorbeeld 'Il va gaiement à son bureau'. En Liszt was één van de personen die - buiten opera's - graag een romantische naam gaf aan zijn solostukken. Luc Devos won reeds diverse muziekconcoursen en prijzen. Naast zijn optreden als solist, vertolkt hij ook vaak kamermuziek. Luc Devos is ook bekend voor zijn televisiecommentaar bij de Koningin Elisabethwedstrijd.

 

Praktische info

Wanneer

Prijs

€ 13,00
Basistarief: 13,00 €; Pieterpas: 9,00 €

Waar

BICC - 't Poorthuis

Organisatie

BICC - 't Poorthuis

Zelf een activiteit toevoegen?

Dat kan via www.uitdatabank.be. In het Stadsmagazine publiceren we tweemaandelijks een overzicht. Als je wilt dat je activiteiten in deze evenementenkalender verschijnen, is het nodig dat je ze ten laatste anderhalve maand voor de maand van uitgave doorgeeft.

Bijvoorbeeld: Je wilt dat je activiteit verschijnt in de editie van het Stadsmagazine van oktober-november. De uiterste inleverdatum hiervoor is 15 augustus.

Opgelet: bij evenementen in het begin van de maand, geef je je activiteit best 3 maanden vooraf door, want het Stadsmagazine verschijnt niet steeds de 1ste van de maand.