BRUEGEL IN DE KIJKER - lezing en rondleiding

In 2019 is het 450 jaar geleden dat de schilder Pieter Bruegel de Oude stierf. We vieren dat met een groots Bruegeljaar. Wie was die Bruegel eigenlijk? De schilder van boerenkermissen en kinderspelen? De toeschouwer die de leefwereld van de mensen om zich heen in kaart brengt? Wat is er vandaag nog zo boeiend aan deze oude meester? Op al deze vragen gaan we dieper in tijdens twee sessies. De eerste avond neemt kunsthistorica Prisca Valkeneers jou mee in de wereld van Bruegel. Op de tweede avond brengen we een geleid bezoek aan het Bruegelmuseum in Peer, waar we reproducties op ware grootte zien van alle bewaarde doeken van Bruegel.

Begeleiding: Prisca Valkeneers (Vormingplus en vzw Domein Bokrijk)

 

Praktische info

Wanneer

Prijs

€ 12,00
Basistarief: 12,00 €

Waar

Bruegelhuis

Organisatie

BICC - 't Poorthuis

Zelf een activiteit toevoegen?

Dat kan via www.uitdatabank.be. In het Stadsmagazine publiceren we tweemaandelijks een overzicht. Als je wilt dat je activiteiten in deze evenementenkalender verschijnen, is het nodig dat je ze ten laatste anderhalve maand voor de maand van uitgave doorgeeft.

Bijvoorbeeld: Je wilt dat je activiteit verschijnt in de editie van het Stadsmagazine van oktober-november. De uiterste inleverdatum hiervoor is 15 augustus.

Opgelet: bij evenementen in het begin van de maand, geef je je activiteit best 3 maanden vooraf door, want het Stadsmagazine verschijnt niet steeds de 1ste van de maand.