MECHELEN - Historische stad

Één van de meest onderschatte historische steden in Vlaanderen is Mechelen, met de opmerkelijkste kathedraal van België als blikvanger. Bovendien maakt een nieuwe golf jonge, ondernemende mensen de stad tot wat ze vandaag is. In de voormiddag bezoek je het speelgoedmuseum. De tijd vliegt er voorbij op de 7.000 vierkante meter vol spelletjes, poppen, teddyberen en ander speelgoed. Na de lunch ontdek je het stadscentrum met een gids. Veel historische gebouwen getuigen van de belangrijke politieke en economische rol van Mechelen in de Bourgondische periode. Hou je vast, want de lijst is lang: de Sint-Romboutskathedraal, de voormalige paleizen van Margareta van Oostenrijk en Margareta van York, het paleis van de Grote Raad, … Kortom, de gids toont je het 16de-eeuwse Mechelen.

Praktisch: Prijs is inclusief incl. bus, gidsen, ticket en lunch.
Opstap bus om 7.30 uur aan A. Preud'hommeplein, terug om 19 uur.

 

Praktische info

Wanneer

Prijs

€ 50,00
Basistarief: 50,00 €

Waar

BICC - 't Poorthuis

Organisatie

BICC - 't Poorthuis

Zelf een activiteit toevoegen?

Dat kan via www.uitdatabank.be. In het Stadsmagazine publiceren we tweemaandelijks een overzicht. Als je wilt dat je activiteiten in deze evenementenkalender verschijnen, is het nodig dat je ze ten laatste anderhalve maand voor de maand van uitgave doorgeeft.

Bijvoorbeeld: Je wilt dat je activiteit verschijnt in de editie van het Stadsmagazine van oktober-november. De uiterste inleverdatum hiervoor is 15 augustus.

Opgelet: bij evenementen in het begin van de maand, geef je je activiteit best 3 maanden vooraf door, want het Stadsmagazine verschijnt niet steeds de 1ste van de maand.