Hoe zit de natuur in elkaar? - Basisbegrippen van de ecologie

Doelgroep: iedereen die geïnteresseerd is in natuur in de brede zin van het woord en er graag meer over wil weten.
leerkrachten: vraag uw certificaat als navorming

Basisbegrippen van de ecologie
Hou je van natuur? Wil je weten wat er allemaal komt kijken bij het beheer van bossen en natuurgebieden? Deze cursus vormt een ideale inleiding in deze boeiende materie. Zo leer je bijvoorbeeld wat ecosystemen zijn en hoe je ze moet interpreteren. Wat zijn de relaties tussen de organismen die je ziet? Wat vertellen planten je over het terrein waarop zij groeien?

Voorkennis is niet nodig. De lesgevers van Inverde geven je op een begrijpelijke manier inzicht in een aantal elementaire kernbegrippen. Aan het einde van de cursus heb je een basiskennis opgedaan over natuur in de brede zin van het woord.
Maar ook voor wie wél al enige voorkennis en/of ervaring heeft in het beheer, kan deze cursus een degelijke opfrissing betekenen.

Met een excursie naar natuurgebied Mullemer Bemden.


Mee te brengen: schrijfgerief, lunchpakket, gepaste kledij voor de excursie (regenjas, aangepast schoeisel). PC, natuurgidsen en verrekijker mee als je dat hebt.

Praktische info

Wanneer

Prijs

€ 20,00
Basistarief: 20,00 €; leden of wie lid wordt: 10,00 €

Waar

Milieuklas, gebouw Esmeralda

Organisatie

Werkgroep ISIS
  • auteur Rollin Verlinde (Rollin Verlinde) ©rollin verlinde
  • hermeandering van de Dommel (Kristine Zels) ©Kristine Zels

Zelf een activiteit toevoegen?

Dat kan via www.uitdatabank.be. In het Stadsmagazine publiceren we tweemaandelijks een overzicht. Als je wilt dat je activiteiten in deze evenementenkalender verschijnen, is het nodig dat je ze ten laatste anderhalve maand voor de maand van uitgave doorgeeft.

Bijvoorbeeld: Je wilt dat je activiteit verschijnt in de editie van het Stadsmagazine van oktober-november. De uiterste inleverdatum hiervoor is 15 augustus.

Opgelet: bij evenementen in het begin van de maand, geef je je activiteit best 3 maanden vooraf door, want het Stadsmagazine verschijnt niet steeds de 1ste van de maand.