Grondwerk met paarden jaartraining

Jaartraining Grondwerk met paarden - Art of Essential Groundwork

VOOR WIE
Deze jaartraining is geschikt voor mensen die een fundamentele en stevige basis willen leggen in de verschillende aspecten in het werken met paarden vanuit de grondpositie. De jaartraining legt de nadruk enerzijds op jouw persoonlijke ontwikkeling en jouw vaardigheden als (bege)leider, mentor, coach, vriend en trainer van het paard. Anderzijds op de ontwikkeling, groei en scholing van het paard. Op niveau van persoonlijke ontwikkeling gaan we ons verfijnen in essentiële levenskwaliteiten zoals openheid, lichtheid, zachtheid en mindfullness. Alsook het trainen van ons vermogen om spanningsvrij en ladingloos “helder" te kunnen communiceren met het paard wat van cruciaal belang is voor een harmonieuze samenwerking. Vanuit deze verbinding met onszelf begeleiden we vervolgens het paard in zijn fysieke, mentale en energetische ontwikkeling en balans.

WAT GA JE LEREN?
• Je gaat zowel werken aan jouw lichaamstaal, de relatie met je paard, jou energie en intuïtie alsook het verder bouwen aan kennis, inzicht en praktische vaardigheden.

• Het verfijnen van je leiderschapskwaliteiten zodat je ten allen tijde kunt beschikken over de leiding van de samenwerking met het paard. Dit houd in dat je inzicht krijgt in jezelf en bewuster zal worden van je kwaliteiten maar ook van je ingebouwde denkwijzen en patronen.

• Het versterken van jou vermogen om een betrouwbare, veilige, ontspannen maar actieve samenwerking met het paard tot stand te brengen.

• Het verfijnen van jou primaire maar essentiële communicatie vaardigheden op niveau van lichaamstaal; adem, houding, intenties, energie en mindset, zodat je deze bewust kan inzetten in de interactie en samenwerking met het paard. Ons lichaam is het grootste instrument in de communicatie met het paard. Door het vergroten van je lichaamsbewustzijn zal de kwaliteit van jou omgang en het trainen van paarden enorm verbeteren.

• De secundaire communicatie vaardigheden: het aanleren en verfijnen van de juiste, hulpen met als hoogwaardig doel het paard te helpen naar meer balans, meer ontspanning, meer doorstroming, activiteit en connectie. Alsook het leren afstemmen met welke intentie, welke toon, en welke volume een hulp en/of een vraag gegeven kan worden aan het paard.

• Kennis verruimen van het natuurlijk gedrag van een paard, de paardentaal en de psychologische en emotionele behoeften van het paard. En hoe deze kennis en wijsheid toe te passen om een diepere connectie en samenwerking met het paard te bewerkstelligen.

ART OF ESSENTIAL GROUNDWORK
• Het grondwerk met paarden:
Het leren van de verschillende grondwerk aspecten, vormen en de posities. Een stapsgewijze opbouw van elke positie. Het belang en doel van elke positie.

De verschillende grondwerk posities in deze jaartraining:
- Leidwerk voor het paard
- Partnerpositie: leidpositie naast het paard (hoofd- & schouderpositie)
- Longeerpositie
- Los grondwerk en eventueel dubbele lijnen

LONGEREN
- De opbouw & structuur naar goed longeren & werken naar meer balans en soepelheid
- Gymnastiserend grondwerk
- Buitenwandeling / grondwerk vaardigheden “on the road”
- Vertaalslag van het geleerde naar het rijden

MET EIGEN PAARD OF PAARD VAN NALINI CENTER
Deze jaartraining en verdiepingstraject kan zowel met eigen paard als met een paard van Nalini Center. Iedere combinatie van mens en paard ongeacht welk niveau van kennis of kunde is mogelijk en welkom. Het leer- en integratieproces van het individu (mens en paard) zal steeds op maat worden afgestemd op ieders tempo en noden.

PRAKTISCH
• Het jaartraject bestaat uit 10 lesdagen.
• Periode: van maart tot oktober 2019
• Elke maand 1 lesdag op zaterdag en de maanden juni en september 2 aansluitende lesdagen op zaterdag en zondag. Eventueel in overleg kunnen de lesdagen ook op een vrijdag mits dit voor elke deelnemer mogelijk is. Momenteel zijn de lesdagen gepland op volgende data (in overleg met de groep zijn de data wijzigbaar).
• Data: 23/03, 20/04, 25/05, 22/06 & 23/06, 20/7, 24/08, 21/09 & 22/09 , 26/10
• Elke lesdag bestaat een stukje theorie, inzichtelijke praktijkoefeningen (zonder paard). Gevolgd door uitgebreide praktijksessies met de paarden. In de praktijk met paarden werken we voornamelijk met één duo (mens en paard) tegelijk. Groot voordeel van leren in groep is dat je eveneens toeschouwer bent van elke praktijksessie van je medeleerlingen. Van kijken kunnen we eveneens ontzettend veel leren. We leren met en van elkaar.

INVESTERING
• De investering voor de jaartraining bedraagt 1295€ inclusief BTW.
Inbegrepen: het verblijf van eigen paard gedurende de lesdagen of het huren van een Nalini paard, thee/koffie & water en tussendoortje.
Inschrijven voor 15 februari 2019

Heb je interesse of vragen stuur een mailtje naar veronique@nalinicenter.be

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische info

Wanneer

Prijs

€ 1295,00
Basistarief: 1.295,00 €

Waar

Zelf een activiteit toevoegen?

Dat kan via www.uitdatabank.be. In het Stadsmagazine publiceren we tweemaandelijks een overzicht. Als je wilt dat je activiteiten in deze evenementenkalender verschijnen, is het nodig dat je ze ten laatste anderhalve maand voor de maand van uitgave doorgeeft.

Bijvoorbeeld: Je wilt dat je activiteit verschijnt in de editie van het Stadsmagazine van oktober-november. De uiterste inleverdatum hiervoor is 15 augustus.

Opgelet: bij evenementen in het begin van de maand, geef je je activiteit best 3 maanden vooraf door, want het Stadsmagazine verschijnt niet steeds de 1ste van de maand.