Lu Jong Tibetaanse Yoga

Lu Jong Tibetaanse yoga 2019 – Winter lessenreeks op dinsdag avonden.
Van 19:30 tot 21:00
Data: 05/02, 12/02, 19/02, 26/02, 05/03, 12/03, 09/03, 26/03, 02/04, 09/04

Lu Jong is een oude Tibetaanse waardevolle bewegingspraktijk die bestaat uit een reeks vloeiende diep inwerkende bewegingen gecombineerd met een bewuste ademhaling en interne focus. Het beoefenen van Lu Jong yoga heeft diepgaande effecten op onze gezondheid van lichaam en geest. Lu Jong werkt gelijktijdig op alle dimensies van ons welzijn en brengt een betere fysieke, mentale en energetische gezondheid. Een regelmatige beoefening van Lu Jong vergroot de weerstand tegen ziektes en versterkt ons immuunsysteem. Het verhoogt onze mentale helderheid en brengt onze emoties in balans.
Lu Jong is een bewegingsleer, waarbij de adem een belangrijke rol speelt. De adem is de brug tussen lichaam en geest. De Lu Jong bewegingen focussen heel sterk op de wervelkolom, onze energiebox van het lichaam.Onze wervelkolom is de wortel van ons lichaam die alle lichaamsdelen en organen verbindt. De Lu Jong bewegingen raken onze volledige wervelkolom aan en brengen een zachte masserende beweging tot stand die een versterkend effect heeft op zowel de organen als op de wervelkolom. Een goede spinale gezondheid betekent ook een krachtig steunend systeem voor het lichaam, een goede postuur en goede doorstroming van energie.

Door de combinatie van vorm en beweging plaatsen de Lu Jong bewegingen samen met een bewuste ademhaling een zachte vloeiende druk en release op bepaalde belangrijke lichaamspunten. Het effect hiervan is om de kanalen en gewrichten de mogelijkheid te bieden om blokkades los te laten zodat de energie opnieuw kan doorstromen. Door regelmatig Lu Jong te beoefenen kan het je levensstijl veranderen De ontspanning maar ook de kracht in je lichaam, alsook de kalme en heldere geest neem je mee in je dagelijks leven.

Praktisch:
Lu Jong is toegankelijk voor alle leeftijden. De bewegingen zijn vrij eenvoudig maar hebben een zeer diep inwerkend effect. Er is geen specifieke flexibiliteit of lenigheid voor nodig.
Kosten voor een reeks : 120€ voor 10 lessen
Indien je niet kan op één van de lesdagen, kan de gemiste les ingehaald worden op een andere dag binnen die lesblok.
Nieuwe deelnemers kunnen instromen in een gestarte lesblok (de betaling wordt dan afgestemd op basis van het aantal lessen die nog gevolgd kunnen worden in desbetreffende blok) of men kan starten in een nieuwe lessenreeks..

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische info

Wanneer

Prijs

€ 120,00
Basistarief: 120,00 €

Waar

Zelf een activiteit toevoegen?

Dat kan via www.uitdatabank.be. In het Stadsmagazine publiceren we tweemaandelijks een overzicht. Als je wilt dat je activiteiten in deze evenementenkalender verschijnen, is het nodig dat je ze ten laatste anderhalve maand voor de maand van uitgave doorgeeft.

Bijvoorbeeld: Je wilt dat je activiteit verschijnt in de editie van het Stadsmagazine van oktober-november. De uiterste inleverdatum hiervoor is 15 augustus.

Opgelet: bij evenementen in het begin van de maand, geef je je activiteit best 3 maanden vooraf door, want het Stadsmagazine verschijnt niet steeds de 1ste van de maand.