Oog in oog met wilde bijen op de Resterheide

Bijzonder lezing door Joeri Cortens over wilde bijen en hun boeiende wereld.
Het zijn verhalen over verleiding en bedrog, metselaars en behangers, pluimvoeten en slobkousen, macho's en huisvrouwen. Wist je dat deze zachtaardige dieren niet steken? En dat ze solitair leven en elk een eigen nestje maken? En dat ze als geen ander bessenstruiken, fruitbomen en andere gewassen bestuiven? Daarom bekijken we de mogelijkheden voor een bij vriendelijk beheer van tuinen, landbouw- en natuurgebieden. Met heel wat praktische tips !

We 'zoemen' ook even in op de wilde bijen van de Resterheide. Hier werd in 2018 gespeurd naar de soorten die daar voorkomen in het kader van het biodiversiteitsproject Resterbij - met de steun van Provincie Limburg.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische info

Wanneer

Prijs

Gratis

Waar

Tickets

Zelf een activiteit toevoegen?

Dat kan via www.uitdatabank.be. In het Stadsmagazine publiceren we tweemaandelijks een overzicht. Als je wilt dat je activiteiten in deze evenementenkalender verschijnen, is het nodig dat je ze ten laatste anderhalve maand voor de maand van uitgave doorgeeft.

Bijvoorbeeld: Je wilt dat je activiteit verschijnt in de editie van het Stadsmagazine van oktober-november. De uiterste inleverdatum hiervoor is 15 augustus.

Opgelet: bij evenementen in het begin van de maand, geef je je activiteit best 3 maanden vooraf door, want het Stadsmagazine verschijnt niet steeds de 1ste van de maand.