Module Jezelf in Herstel

Even de weg kwijt, wil je meer vat op je leven?
Kom naar de HerstelAcademie Limburg

Een Herstelacademie is een nieuw concept rond de geestelijke gezondheid. Het is een plek waar je via vorming leert vat te krijgen op psychische kwetsbaarheid.

Mensen krijgen er de kans om te groeien vanuit een passieve rol als kwetsbare persoon naar een actieve rol als student die zijn eigen leven weer in handen neemt.

Bovendien is de Herstelacademie ook een interessante plek voor mantelzorgers, familie en hulpverleners, omdat je er nieuwe inzichten kan opdoen over herstelgerichte zorg. Modules worden aangeboden op diverse locaties in Limburg en nu ook in Peer.

Psychisch herstel betekent zoveel als 'terug goesting krijgen in het leven, niet langer vastlopen op klachten en beperkingen, maar inzetten op de krachten die je nog hebt om er op een kwaliteitsvolle manier mee om te gaan in het leven' (werkgroep DENK, Leuven).

De module 'Jezelf in Herstel' heeft aandacht voor jouw visie op herstel, hoop, doelstellingen formuleren, zelfwaarde en veerkracht.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische info

Wanneer

Prijs

€ 20,00
Basistarief: 20,00 €; per sessie: 5,00 €

Waar

Organisatie

HerstelAcademie Limburg

Zelf een activiteit toevoegen?

Dat kan via www.uitdatabank.be. In het Stadsmagazine publiceren we tweemaandelijks een overzicht. Als je wilt dat je activiteiten in deze evenementenkalender verschijnen, is het nodig dat je ze ten laatste anderhalve maand voor de maand van uitgave doorgeeft.

Bijvoorbeeld: Je wilt dat je activiteit verschijnt in de editie van het Stadsmagazine van oktober-november. De uiterste inleverdatum hiervoor is 15 augustus.

Opgelet: bij evenementen in het begin van de maand, geef je je activiteit best 3 maanden vooraf door, want het Stadsmagazine verschijnt niet steeds de 1ste van de maand.