ROELAND HENDRIKX ENSEMBLE - Weense Weemoed en Belgian Beauty

Roeland Hendrikx is een graag geziene gast in BICC Peer. Hij is één van de meest toonaangevende Belgische klarinettisten van het moment. In 2015 richtte Roeland zijn eigen kamermuziekensemble op, dat zich in essentie toespitst op het rijke repertoire voor klarinet en strijkers. Met het programma Weense Weemoed zet hij het Klarinetkwintet van Wolfgang Amadeus Mozart centraal. Dit werk is de geschiedenis ingegaan als één van de meest geliefde stukken kamermuziek. Het tweede deel van het programma betreft het Klarinetkwintet van Piet Swerts. Bij Klara is de opname van dit kwintet door het Roeland Hendrikx Ensemble intussen
een klassieker. De cd werd bekroond met de Klara-muziekprijs 2006, en door de Vereniging van de Belgische Muziekpers verkozen tot “Beste Belgische cd”.

Nicolas Dupont & Lea Hausmann (violen), Sander Geerts (altviool), Han Bin Yoon (cello), Roeland Hendrikx (klarinet)

Met inleiding om 20.30 uur

Praktische info

Wanneer

Prijs

€ 13,00
11 euro (Pieterpas) - 8 euro (vroegboekkorting)

Waar

BICC - 't Poorthuis

Organisatie

BICC - 't Poorthuis

Zelf een activiteit toevoegen?

Dat kan via www.uitdatabank.be. In het Stadsmagazine publiceren we tweemaandelijks een overzicht. Als je wilt dat je activiteiten in deze evenementenkalender verschijnen, is het nodig dat je ze ten laatste anderhalve maand voor de maand van uitgave doorgeeft.

Bijvoorbeeld: Je wilt dat je activiteit verschijnt in de editie van het Stadsmagazine van oktober-november. De uiterste inleverdatum hiervoor is 15 augustus.

Opgelet: bij evenementen in het begin van de maand, geef je je activiteit best 3 maanden vooraf door, want het Stadsmagazine verschijnt niet steeds de 1ste van de maand.