Infosessie voor verenigingen over de nieuwe vrijwilligerswetgeving

Vanaf 1 mei 2019 is het nieuwe Wetboek vennootschappen en verenigingen van toepassing. De regels voor VZW's wijzigen dus. Daarnaast gelden er nieuwe regels voor vrijwilligers (ook voor feitelijke verenigingen) en worden een aantal nieuwe verplichtingen ingevoerd, zoals het “UBO-register”.

Daarom organiseert de Stad Peer op maandag 20 mei om 20 uur een gratis infosessie voor vzw's en feitelijke verenigingen in 't Poorthuis. Zo ben je meteen op de hoogte van de veranderingen zoals de vernieuwde vrijwilligersverzekering, vergoedingen voor vrijwilligers, het UBO-register, GDPR-toepassingen, enz.

Burgemeester Steven Matheï, vzw- en verenigingsexpert, beantwoordt tijdens de infosessie o.a. volgende vragen:

- Op welke verenigingen zijn de nieuwe regels van toepassing?
- Welke aanpassingen moeten er gebeuren en binnen welke termijn?
- Wat is een UBO precies?
- Hoe kan je vrijwilligers op een juiste manier inzetten?
- Hoe ziet de nieuwe aansprakelijkheid er uit?

De infosessie is gratis voor Peerse vzw's en verenigingen, Schrijf je hier vooraf in.

 

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische info

Wanneer

Waar

Zelf een activiteit toevoegen?

Dat kan via www.uitdatabank.be. In het Stadsmagazine publiceren we tweemaandelijks een overzicht. Als je wilt dat je activiteiten in deze evenementenkalender verschijnen, is het nodig dat je ze ten laatste anderhalve maand voor de maand van uitgave doorgeeft.

Bijvoorbeeld: Je wilt dat je activiteit verschijnt in de editie van het Stadsmagazine van oktober-november. De uiterste inleverdatum hiervoor is 15 augustus.

Opgelet: bij evenementen in het begin van de maand, geef je je activiteit best 3 maanden vooraf door, want het Stadsmagazine verschijnt niet steeds de 1ste van de maand.