Slaapproblemen bij ouderen

Helaas horen slaapproblemen bij ons natuurlijk verouderingsproces. Slapeloosheid is één van de meest voorkomende klachten bij senioren. Niets aan te doen? Deze lezing tracht oplossingen te bieden.

Wat is slaap? Hoeveel uren slaap hebben wij nodig? Waarom slapen wij? Hoe verandert ons slaapgedrag door het ouder worden? Welke slaapproblemen komen veel voor en hoe kunnen ze behandeld worden? Slaapmedicatie gebruiken? Beïnvloedt medicatie ons slaap – waakritme?

Op al deze vragen krijg je een antwoord en krijg je tips voor een betere slaaphygiëne. De spreker heeft in dit domein een enorme expertise opgebouwd. Zij praat begrijpbaar en op een ontspannende manier en doorspekt haar lezing met leuke weetjes. Deze lezing zal alvast niet slaapverwekkend zijn.

Organisatie i.s.m. Okra Grote-Brogel
Spreker: Sandra Pirrera, klinisch psychologe

PRIJS?
Vooraf inschrijven en betalen bij De Schommel of bij het bestuur van jouw vereniging.

Bij vervoersproblemen zoeken we een oplossing. Informatie van het infomoment gemist? Wij verzamelen alle info, die kan je later afhalen aan het infopunt.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische info

Wanneer

Prijs

€ 2,00
Basistarief: 2,00 €

Waar

OC Breughelheem

Organisatie

Dienstencentrum De Schommel

Zelf een activiteit toevoegen?

Dat kan via www.uitdatabank.be. In het Stadsmagazine publiceren we tweemaandelijks een overzicht. Als je wilt dat je activiteiten in deze evenementenkalender verschijnen, is het nodig dat je ze ten laatste anderhalve maand voor de maand van uitgave doorgeeft.

Bijvoorbeeld: Je wilt dat je activiteit verschijnt in de editie van het Stadsmagazine van oktober-november. De uiterste inleverdatum hiervoor is 15 augustus.

Opgelet: bij evenementen in het begin van de maand, geef je je activiteit best 3 maanden vooraf door, want het Stadsmagazine verschijnt niet steeds de 1ste van de maand.