Zomerkamp: een nieuwe wereld

Tijdens dit kamp kunnen de kinderen voor een werkgroepje kiezen (crea, redactie, theater/muziek) waar ze het meest in zullen werken (zo creëren we kleine groepjes en kan elk kind wat hij het liefst doet het meeste doen).

In het begin van het kamp doen we veel fantasie-oefeningen om te kijken wat voor wereld we willen, daarna gaan we aan de slag: met crea gaan ze vooral de nieuwe wereld vormgeven (eigen huisjes maken, voorwerpen maken die in deze nieuwe wereld passen, ...), met de redactie krijgen we een krant, blog, volg, ... waar we leren wat voor nieuws er in die wereld komt, interviews met bewoners, ...

De theater/muziekgroep gaat op het einde tonen wat er allemaal in zo'n wereld gebeurd; hoe klinkt muziek uit deze wereld? Hoe ziet een dag in deze wereld eruit, welke spannende dingen gebeuren er? Wat voor mensen leven hier, ...

Wij hebben dus een hoop voorbereid, maar de kinderen zullen vooral kiezen welke richting het uitgaat. Want het is hun wereld natuurlijk.
Niet elk kind is op zijn best in een grote groep. Daarom kiezen wij voor een kamp met kleine groepjes, voor kinderen die het graag wat rustiger hebben.

Er is bijvoorbeeld ook een prikkelarme ruimte waar ze tot rust kunnen komen wanneer het even te veel is.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische info

Wanneer

Prijs

€ 250,00
Basistarief: 250,00 €

Waar

Zelf een activiteit toevoegen?

Dat kan via www.uitdatabank.be. In het Stadsmagazine publiceren we tweemaandelijks een overzicht. Als je wilt dat je activiteiten in deze evenementenkalender verschijnen, is het nodig dat je ze ten laatste anderhalve maand voor de maand van uitgave doorgeeft.

Bijvoorbeeld: Je wilt dat je activiteit verschijnt in de editie van het Stadsmagazine van oktober-november. De uiterste inleverdatum hiervoor is 15 augustus.

Opgelet: bij evenementen in het begin van de maand, geef je je activiteit best 3 maanden vooraf door, want het Stadsmagazine verschijnt niet steeds de 1ste van de maand.