BAS DE ROO - De erfenis van Leopold II, rubber en terreur in Congo

Zestig jaar geleden eisten de Congolezen hun onafhankelijkheid op en kwam er een einde aan 75 jaar Belgisch bewind in Afrika. Weet jij nog hoe het allemaal begon? Historicus Bas de Roo neemt je mee naar het bloedige begin van de Belgische koloniale geschiedenis, naar het Congo van Koning Leopold II. Hoe kreeg een onbeduidende vorst de macht over een kolonie zo groot als West-Europa? Waarom was zijn bewind zo gewelddadig? Hoeveel slachtoffers heeft hij op zijn geweten? Duizenden? Miljoenen? En hoe gaan we vandaag om met die koloniale erfenis?

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische info

Wanneer

Prijs

€ 7,00
Basistarief: 7,00 €; Pieterpas: 5,00 €; -26j: 3,50 €

Waar

BICC - 't Poorthuis

Organisatie

BICC - 't Poorthuis

Zelf een activiteit toevoegen?

Dat kan via www.uitdatabank.be. In het Stadsmagazine publiceren we tweemaandelijks een overzicht. Als je wilt dat je activiteiten in deze evenementenkalender verschijnen, is het nodig dat je ze ten laatste anderhalve maand voor de maand van uitgave doorgeeft.

Bijvoorbeeld: Je wilt dat je activiteit verschijnt in de editie van het Stadsmagazine van oktober-november. De uiterste inleverdatum hiervoor is 15 augustus.

Opgelet: bij evenementen in het begin van de maand, geef je je activiteit best 3 maanden vooraf door, want het Stadsmagazine verschijnt niet steeds de 1ste van de maand.