TE GAST - Christine Van Broeckhoven - Alzheimer en dementie

Door de toegenomen welvaart leven we steeds langer. Dat is fijn, maar deze vergrijzing brengt ook maatschappelijke uitdagingen met zich mee: zoals bijvoorbeeld dementie, met de ziekte van Alzheimer als meest frequente ziektebeeld. Christine Van Broeckhoven, professor aan de Universiteit Antwerpen, doet al meer dan 35 jaar baanbrekend onderzoek. Tijdens deze lezing voor een ruim publiek legt ze uit hoe onze hersenen werken. Wat is het effect van verouderen op geheugen en dementie? Wat zijn de oorzaken van dementie en welke behandelingen en medicatie kunnen we inzetten? Het belooft een boeiende avond te worden.

Een organisatie van Gezinsbond Peer.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische info

Wanneer

Prijs

€ 6,00
Basistarief: 6,00 €; Pieterpas, leden gezinsbond: 4,00 €

Waar

BICC - 't Poorthuis

Organisatie

BICC - 't Poorthuis

Zelf een activiteit toevoegen?

Dat kan via www.uitdatabank.be. In het Stadsmagazine publiceren we tweemaandelijks een overzicht. Als je wilt dat je activiteiten in deze evenementenkalender verschijnen, is het nodig dat je ze ten laatste anderhalve maand voor de maand van uitgave doorgeeft.

Bijvoorbeeld: Je wilt dat je activiteit verschijnt in de editie van het Stadsmagazine van oktober-november. De uiterste inleverdatum hiervoor is 15 augustus.

Opgelet: bij evenementen in het begin van de maand, geef je je activiteit best 3 maanden vooraf door, want het Stadsmagazine verschijnt niet steeds de 1ste van de maand.