Gewestelijke Wandeling

GOSA Gewest Maaseik en afdeling Grote-Brogel organiseren samen een gewestelijke wandeling in het geboortedorp van Pieter Breugel

Naar aanleiding van het Bruegeljaar zal er eind oktober het boek:”PIETER BRUEGEL, EEN LIMBURGER!” gepubliceerd worden. In dit boek, met als ondertitel: “de verborgen jeugd van een beroemd schilder,” zal aangetoond worden dat Pieter Bruegel de Oude geboren is in Grote-Brogel, vermoedelijk op 't Ooievaarsnest”. Om deze beroemde schilder te eren organiseert Gosa Gewest Maaseik een wandeling met gids in de Grote-Brogel. Naast een historische schets zullen we een aantal spannende en levendige verhalen beluisteren over Bruegel zijn geboortedorp en een aantal legendarische Brogeler dorpsbewoners. De wandeling verloopt over harde ondergrond, zodat iedereen meekan (zelfs rolstoelen).

Praktische info

Wanneer

Prijs

€ 5,00
€5,00 per persoon incl. koffie en 1 stuk Brogeler-taart€2,00 per persoon alleen wandelenbetalen ter plaatse

Waar

Organisatie

Gezinsbond Maaseik (Gewest)

Zelf een activiteit toevoegen?

Dat kan via www.uitdatabank.be. In het Stadsmagazine publiceren we tweemaandelijks een overzicht. Als je wilt dat je activiteiten in deze evenementenkalender verschijnen, is het nodig dat je ze ten laatste anderhalve maand voor de maand van uitgave doorgeeft.

Bijvoorbeeld: Je wilt dat je activiteit verschijnt in de editie van het Stadsmagazine van oktober-november. De uiterste inleverdatum hiervoor is 15 augustus.

Opgelet: bij evenementen in het begin van de maand, geef je je activiteit best 3 maanden vooraf door, want het Stadsmagazine verschijnt niet steeds de 1ste van de maand.