Lezing 'Alzheimer en dementie'

Lezing 'Alzheimer en dementie' door Prof. Christine Van Broeckhoven

Door de toegenomen welvaart leven we steeds langer. Dat is fijn maar deze vergrijzing brengt ook maatschappelijke uitdagingen met zich mee. Zoals bijvoorbeeld dementie, met de ziekte van Alzheimer als meest frequente ziektebeeld.

Christine Van Broeckhoven, professor aan de Universiteit Antwerpen, doet al meer dan vijfendertig jaar baanbrekend onderzoek naar de ziekte van Alzheimer, frontaalkwab-dementie en verwante hersenziekten.

Tijdens deze lezing voor een ruim publiek legt ze uit hoe onze hersenen werken. Wat is het effect van verouderen op geheugen en dementie? Wat zijn de oorzaken van dementie en welke behandelingen en medicatie kunnen we inzetten? Wat betekent Alzheimer, welke risicofactoren (onder andere genetica en levensstijl) dragen bij tot het ontstaan ervan, hoe verloopt de ziekte en wat zijn de behandelingsmogelijkheden?

Tickets online via www.biccpeer.be of via Tel. 011 61 07 20.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische info

Wanneer

Prijs

€ 6,00
Basistarief: 6,00 €; Pieterpas: 4,00 €; PieterPLUSpas: 3,00 €

Waar

BICC - 't Poorthuis

Organisatie

Gezinsbond Maaseik (Gewest)

Zelf een activiteit toevoegen?

Dat kan via www.uitdatabank.be. In het Stadsmagazine publiceren we tweemaandelijks een overzicht. Als je wilt dat je activiteiten in deze evenementenkalender verschijnen, is het nodig dat je ze ten laatste anderhalve maand voor de maand van uitgave doorgeeft.

Bijvoorbeeld: Je wilt dat je activiteit verschijnt in de editie van het Stadsmagazine van oktober-november. De uiterste inleverdatum hiervoor is 15 augustus.

Opgelet: bij evenementen in het begin van de maand, geef je je activiteit best 3 maanden vooraf door, want het Stadsmagazine verschijnt niet steeds de 1ste van de maand.