Praatcafé: Vroegtijdige zorgplanning

Je hoeft geen palliatieve patiënt te zijn om tijdig over de planning van je toekomstige zorg na te denken. We hopen dat nog vele gezonde en gelukkige jaren voor je liggen. In het geval je ernstig ziek wordt en je niet meer kan uitdrukken wat je wil, is het belangrijk dat jouw zorgverstrekkers en omgeving wel op de hoogte zijn van je wensen.

'Vroegtijdig' betekent dat je er over spreekt voor dat je het zelf niet meer kan zeggen. Vroegtijdige Zorgplanning is een proces van continu overleg tussen patiënt en zorgverlener(s) gericht op het uitklaren van waarden en wensen van de patiënt ten aanzien van zijn (toekomstige) zorg. Bij voorkeur worden familieleden en/of belangrijke naasten in dit proces betrokken.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische info

Wanneer

Prijs

Gratis

Waar

Breughelhuis

Organisatie

Dienstencentrum De Schommel

Zelf een activiteit toevoegen?

Dat kan via www.uitdatabank.be. In het Stadsmagazine publiceren we tweemaandelijks een overzicht. Als je wilt dat je activiteiten in deze evenementenkalender verschijnen, is het nodig dat je ze ten laatste anderhalve maand voor de maand van uitgave doorgeeft.

Bijvoorbeeld: Je wilt dat je activiteit verschijnt in de editie van het Stadsmagazine van oktober-november. De uiterste inleverdatum hiervoor is 15 augustus.

Opgelet: bij evenementen in het begin van de maand, geef je je activiteit best 3 maanden vooraf door, want het Stadsmagazine verschijnt niet steeds de 1ste van de maand.