Op stap in Bosland - Over knoflook en padden

Kom ook mee 'op stap' in het grootste avonturenbos van Vlaanderen. Een natuurgids vertelt je onderweg vanalles over het landschap, de fauna en flora, de speciale plekjes... Je deelname is gratis, inschrijven hoeft niet.

Neen, geen kookles! Maar wel een inkijk in het verborgen leven van een zeer zeldzame Boslandbewoner. Kom je mee op zoek? De knoflookpad is te herkennen aan de sterk uitpuilende ogen met een oranje iris en een verticale pupil. Deze soort dankt haar naam aan het naar knoflook ruikende secreet dat door de huid wordt afgegeven bij gevaar. Je bent gewaarschuwd.

Praktisch

- Datum: 19 april 2020 van 14:00u - 17:00u
- Wandelgebied: Hoksent - Molhem
- Startplaats/parking: Kringwinkel Esmeralda, Steenweg Wijchmaal 66, Peer
- Deelname: Gratis
- Reserveren: Niet nodig
- Aanmelden: Ten laatste 13:45u aan de startplaats
- Foto: Theo Geuens (Natuurpunt)

Kinderen

De wandeling is ook geschikt voor kinderen.

Organisatie

Deze Op stap in Bosland wandeling wordt georganiseerd door Bosland in samenwerking met Natuurpunt Meeuwen-Gruitrode & Peer.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische info

Wanneer

Prijs

Gratis

Waar

Organisatie

Bosland

Zelf een activiteit toevoegen?

Dat kan via www.uitdatabank.be. In het Stadsmagazine publiceren we tweemaandelijks een overzicht. Als je wilt dat je activiteiten in deze evenementenkalender verschijnen, is het nodig dat je ze ten laatste anderhalve maand voor de maand van uitgave doorgeeft.

Bijvoorbeeld: Je wilt dat je activiteit verschijnt in de editie van het Stadsmagazine van oktober-november. De uiterste inleverdatum hiervoor is 15 augustus.

Opgelet: bij evenementen in het begin van de maand, geef je je activiteit best 3 maanden vooraf door, want het Stadsmagazine verschijnt niet steeds de 1ste van de maand.