TRIO KHALDEI - Roots

Door de eeuwen heen hebben componisten zich laten inspireren door volksmuziek uit alle windstreken. Ze gebruikten elementen, motieven en thema's in hun eigen 'kunstmuziek'. Joseph Haydn, de “vader van het strijkkwartet”, schreef ook 45(!) pianotrio's. Het bekendste daarvan, nummer 39, kreeg als bijnaam het Zigeunertrio. In het laatste deel gebruikt de componist tal van elementen uit de muziek van de Zigeunermuzikanten, die hij leerde kennen aan het hof van de Esterhazy's.

Antonin Dvorak liet zich graag beïnvloeden door de Slavische volksmuziek. Het Dumky trio dankt zijn naam aan de Dumka, een Slavische volksdans met een melancholisch karakter. Ook Frank Martin liet zich graag beïnvloeden door de volksmuziek. In Trio sur des Melodies Populaires Irlandaises koos hij er bewust voor de Ierse volksmelodieën ongewijzigd over te nemen.

Het Duo op. 7 van Zoltan Kodaly is een prachtige versmelting van elementen uit de Hongaarse volksmuziek met formele structuren van de 'kunstmuziek'.

Tickets voor deze voorstelling kan je kopen vanaf december 2020.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische info

Wanneer

Prijs

€ 14,00
Basistarief: 14,00 €; Pieterpas: 12,00 €

Waar

BICC - 't Poorthuis

Organisatie

BICC - 't Poorthuis

Zelf een activiteit toevoegen?

Dat kan via www.uitdatabank.be. In het Stadsmagazine publiceren we tweemaandelijks een overzicht. Als je wilt dat je activiteiten in deze evenementenkalender verschijnen, is het nodig dat je ze ten laatste anderhalve maand voor de maand van uitgave doorgeeft.

Bijvoorbeeld: Je wilt dat je activiteit verschijnt in de editie van het Stadsmagazine van oktober-november. De uiterste inleverdatum hiervoor is 15 augustus.

Opgelet: bij evenementen in het begin van de maand, geef je je activiteit best 3 maanden vooraf door, want het Stadsmagazine verschijnt niet steeds de 1ste van de maand.