COMPAGNIE BARBARIE (5+) - Gratis Chips! Feminisme voor kleuters Hallo, ik ben Vlieg en ik wijs de weg naar leuke activiteiten voor kinderen. Meer info op www.vliegjemee.be!

Als er blauwe en roze chips zouden zijn, aten de meisjes dan enkel nog de roze? En de jongens alleen maar blauwe? Blauw en roze zijn geen onschuldige kleuren. We hangen er heel wat vooroordelen aan op.

Roze is voor meisjes, net zoals geurkaarsen, dagboeken, gevoelens en pony's. Blauw is voor jongens, net zoals auto's, raketten en blauwe puzzels. Dat er verschillen zijn, staat vast. Dat we aan die verschillen te veel belang hechten, staat nog veel vaster. Tijd om daar eens aan te beginnen wrikken. Een roze balpen schrijft immers even vlot als een blauwe, toch?

Met vrolijk gehamer en een zak vol roze zaligheid nemen we kinderen (en zeker ook volwassenen) mee in een absurd universum waar er stevig gerammeld wordt met de bestaande stereotypen. Want al draagt An al lang de broek, Jan draagt nog steeds geen rok. En wat dit alles met chips te maken heeft? Daarvoor zal je moeten komen kijken ...

Na de voorstelling kunnen de kinderen deelnemen aan een creatieve activiteit.

Pers: In 'GRATIS CHIPS!' legt compagnie barbarie feminisme helder uit op maat van kleuters. Niet didactisch, wel hilarisch! — Filip Tielens, De Standaard

Tickets voor deze voorstelling kan je kopen vanaf december 2020.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische info

Wanneer

Prijs

€ 8,00
Basistarief: 8,00 €; Pieterpas: 6,00 €

Waar

BICC - 't Poorthuis

Organisatie

BICC - 't Poorthuis

Zelf een activiteit toevoegen?

Dat kan via www.uitdatabank.be. In het Stadsmagazine publiceren we tweemaandelijks een overzicht. Als je wilt dat je activiteiten in deze evenementenkalender verschijnen, is het nodig dat je ze ten laatste anderhalve maand voor de maand van uitgave doorgeeft.

Bijvoorbeeld: Je wilt dat je activiteit verschijnt in de editie van het Stadsmagazine van oktober-november. De uiterste inleverdatum hiervoor is 15 augustus.

Opgelet: bij evenementen in het begin van de maand, geef je je activiteit best 3 maanden vooraf door, want het Stadsmagazine verschijnt niet steeds de 1ste van de maand.