(VERSCHOVEN NAAR 21-22) MTV UNPLUGGED - Nirvana

Het was misschien wel de muzikale gebeurtenis van de jaren negentig, de akoestische sessie die Nirvana opnam in 1993 voor de MTV Unplugged reeks. De groep was in de jaren daarvoor als een komeet omhooggeschoten en zanger/gitarist Kurt Cobain was, met zijn ostentatief gedrag en gepassioneerde songs en performances, een rolmodel geworden voor alternatieve jeugd. Nog geen half jaar later maakte hij een einde aan zijn leven en werd de opname alsnog postuum uitgebracht. Het zijn allemaal zaken die bijdragen aan het iconische statuut van deze sessie.

Kurt Cobain zou uiteindelijk slechts 27 jaar worden, exact de leeftijd van de Unplugged in New York in 2021. Met dit in het achterhoofd vatten enkele muzikanten het idee op om deze plaat live en integraal te brengen.

Verwacht je niet aan een verkleedpartij of klakkeloze imitatie maar een oprecht eerbetoon aan de plaat (en frontman) waardoor zij allen getriggerd werden om zelf hun eerste stappen als muzikant te zetten.

Met:
Jan Bas (zang, gitaar),
David Piedfort (gitaar, backings),
Alessio Di Turri (drum),
Kevin Maenen (bas),
Nelle Bogaerts (cello/backings)

Tickets voor deze voorstelling kan je kopen vanaf december 2020.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische info

Wanneer

Prijs

€ 17,00
Basistarief: 17,00 €; Pieterpas: 15,00 €

Waar

BICC - 't Poorthuis

Organisatie

BICC - 't Poorthuis

Zelf een activiteit toevoegen?

Dat kan via www.uitdatabank.be. In het Stadsmagazine publiceren we tweemaandelijks een overzicht. Als je wilt dat je activiteiten in deze evenementenkalender verschijnen, is het nodig dat je ze ten laatste anderhalve maand voor de maand van uitgave doorgeeft.

Bijvoorbeeld: Je wilt dat je activiteit verschijnt in de editie van het Stadsmagazine van oktober-november. De uiterste inleverdatum hiervoor is 15 augustus.

Opgelet: bij evenementen in het begin van de maand, geef je je activiteit best 3 maanden vooraf door, want het Stadsmagazine verschijnt niet steeds de 1ste van de maand.