WILL TURA: HOOP DOET LEVEN - Een documentaire van Dominique Deruddere (België, 2018, 90 min.)

Will Tura schreef geschiedenis als Keizer van het Vlaamse Lied. Hij liet als eerste Belgische artiest in 1974 rocktempel Vorst Nationaal vollopen en zijn vertolking op de begrafenis van Koning Boudewijn staat in het collectieve geheugen gegrift. Een terugblik op zijn 60-jarige carrière valt dan ook een groot stuk samen met een nostalgische trip doorheen Vlaanderen van de prille jaren '60 tot nu.

Regisseur Dominique Deruddere brengt het verhaal van Will Tura op eigenzinnige manier: schitterende archiefbeelden worden begeleid door de warme stem van Jan Decleir, die in de huid kruipt van Will Tura. Het verhaal van een integer artiest en ras-performer die heel zijn leven keihard heeft gewerkt om zijn vak perfect uit te voeren. En door zijn lange carrière vertelt Tura's verhaal ook het grotere verhaal van Vlaanderen gedurende de laatste decennia, waardoor deze documentaire een gevarieerde 'trip down memory lane' wordt voor elke Vlaamse kijker.

Inclusief koffie en taart


Het is de Internationale Dag voor mensen met een beperking. Binnen dit kader werken we graag samen met Home Monsheide, die deze dag de tickets scannen en de toog bemannen. BC Sint-Elisabeth zorgt voor een muzikaal intermezzo.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische info

Wanneer

Prijs

€ 8,00
Basistarief: 8,00 €; Pieterpas: 6,00 €

Waar

BICC - 't Poorthuis

Organisatie

BICC - 't Poorthuis

Zelf een activiteit toevoegen?

Dat kan via www.uitdatabank.be. In het Stadsmagazine publiceren we tweemaandelijks een overzicht. Als je wilt dat je activiteiten in deze evenementenkalender verschijnen, is het nodig dat je ze ten laatste anderhalve maand voor de maand van uitgave doorgeeft.

Bijvoorbeeld: Je wilt dat je activiteit verschijnt in de editie van het Stadsmagazine van oktober-november. De uiterste inleverdatum hiervoor is 15 augustus.

Opgelet: bij evenementen in het begin van de maand, geef je je activiteit best 3 maanden vooraf door, want het Stadsmagazine verschijnt niet steeds de 1ste van de maand.