WIM MERTENS - Inescapable Tour - 40 jaar Wim Mertens

Twee belangrijke kenmerken van Wim Mertens: hij is de godfather van de Belgische minimalistische muziek en hij is op muzikale Peerse bodem opgegroeid. Als componist, musicoloog, muzikant en zanger vulde hij concertzalen in Europa, Amerika, Japan, Thailand en Rusland. Iedereen kent Wim Mertens. Of tenminste zijn muziek. Want zijn nummers werden door de film-, theater-, dans-, reclame-, televisie- en radiowereld opgepikt en veroverden zo de harten van een breed publiek. Denk maar aan 'Struggle for pleasure', 'Often a bird', 'Iris' en 'Close cover'.

In 2020 was het exact veertig jaar geleden dat Wim Mertens zijn eerste album 'For Amusement Only' uitbracht. En 40 jaar Wim Mertens, dat wil hij ook bij ons vieren! Om dit artistieke jubileum te vieren bereidt de Belgische componist een speciaal concertprogramma voor als overzicht van 1980-2020. Mertens biedt zijn fans een selectie van zijn bekendste composities, en introduceert ook zijn nieuwe album 'The Gaze of the West' (2020).

Praktische info

Wanneer

Prijs

€ 20,00
Pieterpas - 18,00 euro, -26 jaar - 10,00 euro

Waar

BICC - 't Poorthuis

Organisatie

BICC - 't Poorthuis

Tickets

Zelf een activiteit toevoegen?

Dat kan via www.uitdatabank.be. In het Stadsmagazine publiceren we tweemaandelijks een overzicht. Als je wilt dat je activiteiten in deze evenementenkalender verschijnen, is het nodig dat je ze ten laatste anderhalve maand voor de maand van uitgave doorgeeft.

Bijvoorbeeld: Je wilt dat je activiteit verschijnt in de editie van het Stadsmagazine van oktober-november. De uiterste inleverdatum hiervoor is 15 augustus.

Opgelet: bij evenementen in het begin van de maand, geef je je activiteit best 3 maanden vooraf door, want het Stadsmagazine verschijnt niet steeds de 1ste van de maand.