WORKSHOP FERMENTEREN EN INSPIREREN

Fermenteren is het veranderen van de moleculen van voedsel zonder het gebruik van vuur, maar door toevoeging van schimmels, bacteriën of gisten. Gekende gefermenteerde producten zijn onder andere zuurdesembrood, schimmelkazen, bier en sojasaus. Fermenteren is een vorm van conserveren, zorgt voor een spannend smakenpalet en heeft een positief effect op de spijsvertering en darmflora.

Tijdens deze workshop word je ondergedompeld in de wereld van Fermentatie. Het is de perfecte instap als je nog niet vertrouwd bent met de smaak, aanpak of valkuilen van fermenteren. Na een theoretische uiteenzetting is er een uitgebreide proeverij en ga je zelf aan de slag. Je gaat naar huis met 2 potjes ferme groenten.

Begeleiding: Santé

20 euro - Materiaal, ingrediënten en drankje inbegrepen

Activiteit in het kader van Dynamische Dorpen

Praktische info

Wanneer

Prijs

€ 20,00

Organisatie

BICC - 't Poorthuis - Vormingen

Tickets

Zelf een activiteit toevoegen?

Dat kan via www.uitdatabank.be. In het Stadsmagazine publiceren we tweemaandelijks een overzicht. Als je wilt dat je activiteiten in deze evenementenkalender verschijnen, is het nodig dat je ze ten laatste anderhalve maand voor de maand van uitgave doorgeeft.

Bijvoorbeeld: Je wilt dat je activiteit verschijnt in de editie van het Stadsmagazine van oktober-november. De uiterste inleverdatum hiervoor is 15 augustus.

Opgelet: bij evenementen in het begin van de maand, geef je je activiteit best 3 maanden vooraf door, want het Stadsmagazine verschijnt niet steeds de 1ste van de maand.