Vers! Drie nieuwe auteurs stellen nieuw werk voor

Drie Limburgse auteurs gaan samen op weg langsheen Limburgse bibliotheken met vers werk onder de arm. Rudi Lavreysen (Allesbehalve Super), Anthony Palaia (Ranke Kuiten) en Patrick Vandewalle (De Wetten Van Wiel) vertellen over hun nieuwste werk. Op woensdag 1 december landen ze in Peer.

Tijdens hun 'Tour de Limburg' lezen de drie auteurs voor uit hun recent gepubliceerde boeken en interviewen ze elkaar over hun inspiratie, dromen en literaire helden. Daarna krijgen de toehoorders de kans om vragen te stellen.

Over de auteurs en hun werk:

Rudi Lavreysen (°1969, Lommel) - Allesbehalve Super (66 kortverhalen, ludiek en herkenbaar)
Rudi Lavreysen neemt de tijd om te kijken en te ontdekken. Nieuwsgierig mijmert hij over de meest banale situaties – van een bezoek aan zijn ma in het woonzorgcentrum tot een ontmoeting op café – en projecteert zijn verwondering in woorden. Zo biedt hij een onverwachte kijk op dingen waar we nog zelden bewust bij stilstaan.
Deze ludieke en herkenbare, korte en zeer korte verhalen zijn het ideale tussendoortje.

Patrick Vandewalle (°1969, Genk) - De Wetten Van Wiel - Hilarisch tragisch met spitse humor
Roger Calluwaerts ziet in zijn 17-jarige zoon Danny een groot voetbaltalent. Wanneer de jonge linksmidden van VC Eendracht Kromkerke in een bekerwedstrijd tegen Anderlecht een wereldgoal scoort, lijkt er voor hem een droom te zullen uitkomen. Want een plaatselijke manager doet hem een op het eerste gezicht interessant voorstel. Maar zijn diens plannen wel zo oprecht als ze lijken?
Deze debuutroman vertelt in brede zin het verhaal van kleine mensen die moedig genoeg zijn om te dromen, die fanatiek en enthousiast zijn, maar die met hun manifeste aanleg om te falen recht op een even pijnlijk als hilarisch fiasco lijken af te stevenen.

Anthony Palaia (°1982, Genk) - Ranke Kuiten - Pittig nihilisme en brute hilariteit
Chésus Francesco is een prille dertiger en een bovengemiddeld intelligente filmfanaat. Toch – of misschien net daarom – kampt hij met alcoholproblemen. Chésus heeft niets om voor te leven, maar aanvaardt dit. Vrienden heeft hij niet en hij woont in een armzalige flat. Op een dag solliciteert hij bij multimediawinkel The Media Executioner. Ondanks de stroeve sollicitatie wordt hij aangenomen en bouwt een onverwacht innige band op met zijn collega's. Vooral met Billy, de enige vrouw van het team, klikt het. Wanneer Chésus op een dag bovendien Billy's ranke kuiten opmerkt, moet hij wel aan zichzelf toegeven dat hij meer voor haar voelt dan vriendschap. Dit zet hem aan om haar te betrekken bij een ambitieus en gevaarlijk plan dat hun leven voorgoed zal veranderen.
Palaia debuteerde met het rauwe en veelgeprezen Relatief ongeschonden, waarin hij zijn lezer in het hoofd van een genadeloze psychopaat laat kruipen.

Praktische info

Wanneer

Prijs

Gratis

Waar

BICC 't Poorthuis

Organisatie

BICC Peer

Zelf een activiteit toevoegen?

Dat kan via www.uitdatabank.be. In het Stadsmagazine publiceren we tweemaandelijks een overzicht. Als je wilt dat je activiteiten in deze evenementenkalender verschijnen, is het nodig dat je ze ten laatste anderhalve maand voor de maand van uitgave doorgeeft.

Bijvoorbeeld: Je wilt dat je activiteit verschijnt in de editie van het Stadsmagazine van oktober-november. De uiterste inleverdatum hiervoor is 15 augustus.

Opgelet: bij evenementen in het begin van de maand, geef je je activiteit best 3 maanden vooraf door, want het Stadsmagazine verschijnt niet steeds de 1ste van de maand.