ATELIER ANIMA: Zingende snaren

Anima Eterna gunt je met deze concertreeks een uitzonderlijke blik in de werkplaats van het orkest. De historische instrumenten lijken net van de draaibanken te zijn gerold.

Giovanni Antonini is één van de nieuwe dirigenten die de komende seizoenen met Anima Eterna aan de slag gaat. Hij heeft een vraag: hoe klonk het echte, historische belcanto van Rossini en Bellini? Dit draait voor hem niet alleen om de zangers, maar ook om de instrumentisten. Kunnen ook de strijkers zingen zoals de operadiva's van toen?

Antonini gaat samen met Anima Eterna op verkenning, ter voorbereiding van het belcanto-project dat in januari in première gaat. Geen beter oefenterrein dan de wervelende Sonata a quattro van Rossini, de zoetgevooisde kwintetten van Luigi Boccherini en pianomuziek van Mozart, Rossini's grote jeugdheld.

Een organisatie van Atelier Anima Eterna i.s.m. BICC

i.k.v. Dynamische Dorpen

Praktische info

Wanneer

Prijs

€ 20,00
Pieterpas - 12,00 euro, PieterPLUSpas - 10,00 euro

Waar

Onze-Lieve-Vrouw Onbevlekt Ontvangen kerk

Organisatie

BICC - 't Poorthuis

Tickets

Zelf een activiteit toevoegen?

Dat kan via www.uitdatabank.be. In het Stadsmagazine publiceren we tweemaandelijks een overzicht. Als je wilt dat je activiteiten in deze evenementenkalender verschijnen, is het nodig dat je ze ten laatste anderhalve maand voor de maand van uitgave doorgeeft.

Bijvoorbeeld: Je wilt dat je activiteit verschijnt in de editie van het Stadsmagazine van oktober-november. De uiterste inleverdatum hiervoor is 15 augustus.

Opgelet: bij evenementen in het begin van de maand, geef je je activiteit best 3 maanden vooraf door, want het Stadsmagazine verschijnt niet steeds de 1ste van de maand.