SCHRIJFMARATHON AMNESTY INTERNATIONAL

Wereldwijd worden mensen onterecht gevangengezet of bedreigd. Omdat ze opkomen voor hun rechten en die van anderen. Tijdens de Schrijfmarathon willen we dit onrecht stoppen. Elk jaar in december schrijven mensen overal ter wereld miljoenen brieven voor tien personen die onze hulp nodig hebben. Brieven aan machthebbers om te vragen om een vrijlating, bescherming of aanpassing van een discriminerende wet. En solidariteitskaartjes aan de tien personen zelf, om hen een hart onder de riem te steken. Door de massale stroom van brieven en kaartjes uit de hele wereld zorgen we samen voor verandering.

10 december is Internationale Mensenrechtendag, de perfecte gelegenheid om deel te nemen aan deze warme actie. Wij zorgen voor een hapje en een drankje terwijl jij brieven schrijft voor het goede doel.

Gratis, inschrijven niet nodig

Praktische info

Wanneer

Prijs

Gratis

Waar

BICC - 't Poorthuis

Organisatie

BICC - 't Poorthuis

Zelf een activiteit toevoegen?

Dat kan via www.uitdatabank.be. In het Stadsmagazine publiceren we tweemaandelijks een overzicht. Als je wilt dat je activiteiten in deze evenementenkalender verschijnen, is het nodig dat je ze ten laatste anderhalve maand voor de maand van uitgave doorgeeft.

Bijvoorbeeld: Je wilt dat je activiteit verschijnt in de editie van het Stadsmagazine van oktober-november. De uiterste inleverdatum hiervoor is 15 augustus.

Opgelet: bij evenementen in het begin van de maand, geef je je activiteit best 3 maanden vooraf door, want het Stadsmagazine verschijnt niet steeds de 1ste van de maand.