DEUSTERCONCERT: SOFIE VANDEN EYNDE - Tournee Generale

Een bonte verzameling luitmuziek

Dit caleidoscopische programma haalt haar inspiratie bij de "Grand Tour". Dat is een uitgebreide rondreis door Europa die jonge en welgestelde Europese mannen en vrouwen in de 17de tot 19de eeuw ondernamen werd wanneer zij de leeftijd van 21 jaar bereikten. Ze bezochten vooral Belgische, Franse, Zwitserse, Italiaanse, Oostenrijkse, Duitse en Nederlandse steden. Deze reis werd beschouwd als een overgangsritueel en gaf de jongvolwassenen de mogelijkheid om hun wilde haren ver van huis kwijt te spelen…

Je maakt kennis met muziek die tijdens deze reis had kunnen weerklinken, allen gebracht op renaissanceluit en theorbe.

Muziek van A. Ferrabosco, J. Dowland, R. de Visée, F. De Milano, enz.

I.k.v. Dynamische Dorpen
Drankje na afloop inbegrepen

Praktische info

Wanneer

Prijs

€ 10,00
Pieterpas - 8,00 euro, PieterPLUSpas - 5,00 euro, -26 j - 5,00 euro, Groepen vanaf 10 personen - 5,00 euro

Waar

Sint-Jozefkerk Wauberg

Organisatie

BICC Peer

Zelf een activiteit toevoegen?

Dat kan via www.uitdatabank.be. In het Stadsmagazine publiceren we tweemaandelijks een overzicht. Als je wilt dat je activiteiten in deze evenementenkalender verschijnen, is het nodig dat je ze ten laatste anderhalve maand voor de maand van uitgave doorgeeft.

Bijvoorbeeld: Je wilt dat je activiteit verschijnt in de editie van het Stadsmagazine van oktober-november. De uiterste inleverdatum hiervoor is 15 augustus.

Opgelet: bij evenementen in het begin van de maand, geef je je activiteit best 3 maanden vooraf door, want het Stadsmagazine verschijnt niet steeds de 1ste van de maand.