Opendeur Dommelhuis

Het fonkelnieuwe Dommelhuis in Peer zet de deuren open. Het Dommelhuis is een plek waar educatie en
recreatie hand in hand gaan. Het is meer dan een mooie plek in de Dommelvallei. Het Dommelhuis ligt op
het kruispunt van natuur, landbouw, water en Bosland. Je maakt tijdens de opendeur (vanaf 14 uur) kennis met de gidsen en de Dommelexpeditie en je geniet van een drankje of lokaal lekkers op het terras. Op de benedenverdieping van het Dommelhuis is er een Dommelklas. Dat is een heuse onderzoeksklas voor jongeren. Op de bovenverdieping is er een exporuimte en een flexwerkplek. Je vindt er interactieve thematafels over de geschiedenis van de Dommelvallei, het belang van water en de bodem en hoe je zelf slim met water kan omspringen. Ook de buitenkant van het Dommelhuis vertelt een verhaal. Loop eens rond het gebouw, lees de leuke weetjes en los enkele quizvragen op. Langs de vijver is een mooi pad aangelegd tot aan de Dommel. Op de terugweg kan je via een vlonder over het water zweven.

Praktische info

Wanneer

Prijs

Gratis

Contact

Organisatie

Stad Peer

Zelf een activiteit toevoegen?

Dat kan via www.uitdatabank.be. In het Stadsmagazine publiceren we tweemaandelijks een overzicht. Als je wilt dat je activiteiten in deze evenementenkalender verschijnen, is het nodig dat je ze ten laatste anderhalve maand voor de maand van uitgave doorgeeft.

Bijvoorbeeld: Je wilt dat je activiteit verschijnt in de editie van het Stadsmagazine van oktober-november. De uiterste inleverdatum hiervoor is 15 augustus.

Opgelet: bij evenementen in het begin van de maand, geef je je activiteit best 3 maanden vooraf door, want het Stadsmagazine verschijnt niet steeds de 1ste van de maand.