Halt 2 diabetes

Diabetes is een chronische aandoening waarbij je bloedsuikergehalte te hoog is. 1 op de 10 volwassen in ons land heeft momenteel diabetes. In tegenstelling tot type 1 diabetes, kan je type 2 diabetes voor een groot deel voorkomen via een gezonde leefstijl ((voldoende bewegen, gezond eten, niet roken, gezond gewicht). Daarom gaan de 6 Noord-Limburgse gemeentes in 2024 aan de slag met het project Halt2Diabetes. En dat is goed nieuws!  


Hoe doe je mee aan HALT2Diabetes? 


Surf naar www.gezondheidskompas.be, vul de test in en ga meteen aan de slag. Als je een score groter of gelijk aan 12 hebt, neem je contact op met je huisarts om de resultaten te bespreken en een bepaling van je bloedsuiker te doen. De huisarts kan je dan doorverwijzen naar het leefstijlaanbod in Noord-Limburg, zodat je makkelijk een start maakt met je gezonde leven.  


Wat is het leefstijlaanbod? 


In het voorjaar van 2024 worden er voor 45-plussers en vrouwen met een voorgeschiedenis van zwangerschapsdiabetes gratis groepssessies georganiseerd.  Onder begeleiding van diëtiste Katrien Hompes gaan we aan de slag met eetgewoonten en hoe gezonder te eten.  

Praktische info

Wanneer

Prijs

Gratis

Waar

Dienstencentrum De Perelaar

Organisatie

Dienstencentrum De Perelaar

Tickets

Zelf een activiteit toevoegen?

Dat kan via www.uitdatabank.be. In het Stadsmagazine publiceren we tweemaandelijks een overzicht. Als je wilt dat je activiteiten in deze evenementenkalender verschijnen, is het nodig dat je ze ten laatste anderhalve maand voor de maand van uitgave doorgeeft.

Bijvoorbeeld: Je wilt dat je activiteit verschijnt in de editie van het Stadsmagazine van oktober-november. De uiterste inleverdatum hiervoor is 15 augustus.

Opgelet: bij evenementen in het begin van de maand, geef je je activiteit best 3 maanden vooraf door, want het Stadsmagazine verschijnt niet steeds de 1ste van de maand.