DEUSTERCONCERT - HENDRIK VANDEN ABEELE - STELLA SPLENDENS (ZANG EN ORGANETTO)

In ‘Stella Splendens’ laat Hendrik Vanden Abeele liederen horen uit het rijke repertoire van de Mariale devotie.

In de wereld van het gregoriaans was Maria al van in de vroege middeleeuwen een bron van inspiratie. We hebben de verzamelterm ‘liederen’ gebruikt, omdat het om muziek van diverse pluimage gaat: antifonen, hymnen, sequensen, ... Vooral in die laatste categorie was de muzikale creativiteit groot. Naar de inhoud en de muzikale uitwerking dus een dankbaar onderwerp voor een avond laatmiddeleeuwse muziek, van gregoriaans over fragmenten uit het ‘Llibre Vermell de Montserrat’ tot de nieuwe muziek van de ‘Ars Nova’ toe. Hendrik Vanden Abeele zingt, en speelt op het organetto.

Na de voorstelling bieden we je nog een gratis glaasje aan.

Praktische info

Wanneer

Prijs

€ 9,00
Basistarief: 9,00 €; Pieterpas: 7,00 €

Waar

Organisatie

BICC - 't Poorthuis
  • Hendrik Vanden Abeele (Tim Theo Deceuninck) ©Tim Theo Deceuninck

Zelf een activiteit toevoegen?

Dat kan via www.uitdatabank.be. In het Stadsmagazine publiceren we elke maand een overzicht. Als je wilt dat je activiteiten in deze evenementenkalender verschijnen, is het nodig dat je ze ten laatste de 5de van de maand voor de maand van uitgave doorgeeft.

Bijvoorbeeld: Je wilt dat je activiteit verschijnt in de editie van het Stadsmagazine van oktober. De uiterste inleverdatum hiervoor is maandag 5 september.

Opgelet: bij evenementen in het begin van de maand, geef je je activiteit best 2 maanden vooraf door, want het Stadsmagazine verschijnt niet steeds de 1ste van de maand.