Afgelasting evenementen en activiteiten in Peer wegens corona

Gepubliceerd op: donderdag 12 maart 2020
Stad Peer beslist op basis van richtlijnen van de gouverneur om een aantal evenementen en activiteiten op het grondgebied te annuleren tot en met 31 maart. Die datum kan eventueel nog verlengd worden, indien nodig.

Wij willen het risico op verspreiding verkleinen door niet-essentiële evenementen en activiteiten uit te stellen of af te gelasten.

Het gaat onder andere over de voorstellingen van William Boeva en Jazzoline, de Chill Out Party, 30 jaar Sportiva en de ChiroNation. Ook de participatie- en terugkoppelmomenten op 14, 17, 18 en 31 maart gaan niet door. De Limburgse burgemeesters beslisten eerder vandaag ook om alle carnavalsstoeten af te lassen.

Een lijst van alle geannuleerde evenementen kan je terugvinden via www.peer.be/coronavirus. In functie van nieuwe informatie blijven we deze site updaten.

De Stad Peer houdt nauw contact met de organisatoren. We kijken of we de evenementen eventueel kunnen uitstellen naar een latere datum. Over tickets en terugbetalingen is er op dit moment nog geen duidelijkheid.

Daarnaast herinneren we eraan dat het dienstencentrum gesloten is tot en met 13 april. De activiteiten georganiseerd door Stad Peer voor 65-plussers werden ook allemaal afgelast, net als het dorpsrestaurant op 30 maart. Heb je zelf activiteiten voorzien met 65-plussers of andere risicogroepen, dan raden we je sterk aan om deze af te lassen.

Daarbuiten raden we aan om de richtlijnen vanuit Zorg en Gezondheid en onderwijs nauwgezet op te volgen. Je vindt info over het coronavirus via www.info-coronavirus.be.

Vanavond is er een nationale veiligheidsraad waarop mogelijke federale maatregelen worden afgekondigd.