Asbest

Verpakt naar het recyclagepark

Je kan asbest verpakt binnenbrengen bij de recyclageparken van Limburg.net. Het verpakkingsmateriaal is te koop op het recyclagepark. Zowel voor de minibags als voor de verpakkingsfolie voor 1 golfplaat betaal je 1 euro. Op die manier kunnen er geen asbestvezels meer vrijkomen bij het aanleveren van asbest en het deponeren in de container.

Huis-aan-huisophaling

Je kan het asbest ook laten ophalen in een container of een platenzak. Via www.limburg.net/asbest kan je dit eenvoudig aanvragen en betalen. Ook als je asbest door een gespecialiseerde firma laat verwijderen, kan je beroep doen op Limburg.net voor de afvoer en verwerking van het asbest.

Asbest actie Dubolimburg

Laat je het asbest liever veilig afbreken en verwijderen door een professional? Dan kan je intekenen op het aanbod van De Huisdokter van DuBolimburg. Vraag je huisbezoek aan via DuBolimburg.

Asbestverwijdering in de landbouw

De afvoer en verwerking is gratis voor landbouwondernemingen met ondernemingsnummer en exploitatienummer. Daarbij is er nog een mogelijkheid tot een subsidie van 30% voor de vervanging van deze daken. Meer info vind je op www.asbestinfo.be.