Belgian Airforce Days

Op 9 en 10 september gaan de Belgian Airforce Days door op de Vliegbasis Kleine-Brogel. Dat betekent dat er enkele tienduizenden bezoekers naar Peer komen. Om de organisatie veilig te laten verlopen, geldt er een tijdelijke verkeerssituatie.

Je vindt de info over het evenement op www.belgianairforcedays.be

Overzicht belangrijkste verkeersmaatregelen

Maarlosedijk, Op de Kippen, Voortstraat, Kiezel Kleine-Brogel, Vliegveldlaan, Vrankenstraat, Zavelstraat (tussen de Dennenstraat en de Vliegveldlaan), Oude Weyerstraat, O.L. Vrouwlaan, Herewijerstraat, Kruisakkerweg, Drieskenshofweg, Broekkantstraat (tussen Panhovenstraat en Oude Weyerstraat), Weyerstraat (tussen Weyerstraat en Oude Weyerstraat), Ganzenwijer en Wittertstraat.

In deze straten is er een verbod tot stilstaan en parkeren op zaterdag 9 september en zondag 10 september, telkens van 8.30 tot 20 uur.

Drieskenshofweg (tussen de Broekkantstraat en de Kruisakkerweg), Kruisakkerweg (vanaf de Drieskenshofweg), Kruisakkerweg (vanaf de Broekkantstraat), Broekkantstraat (vanaf de Panhovenstraat tot de Kruisakkerweg).

In deze straten geldt er eenrichtingsverkeer voor alle verkeer, uitgezonderd fietsers, bromfietsers en speed pedelecs, op zaterdag 9 september en zondag 10 september.

Er zijn twee richtingen van toepassing: van 8.30 tot 16 uur in de richting van de parkings van het evenement en van 16 tot 20 uur in de richting van de Panhovenstraat.

Woon je in deze straten, dan kan je jouw woning met de wagen verlaten en bereiken, maar houd er wel rekening mee dat je de aangeduide rijrichtingen moet volgen.

Oude Weyerstraat (tussen huisnummer 29 en de Panhovenstraat), Ganzenwijerstraat, Wittertstraat, Op de Kippen, Maarlosedijk.

 In deze straten geldt er eenrichtingsverkeer voor alle verkeer, uitgezonderd fietsers, bromfietsers en speed pedelecs, op zaterdag 9 september en zondag 10 september van 8.30 tot 20 uur.

De richtingen zijn als volgt: Oude Weyerstraat en Ganzenwijerstraat --> richting Panhovenstraat, Witterstraat --> richting Ganzenwijerstraat, Op de Kippen --> richting Maarlosedijk en Maarlosedijk --> richting Op de Kippen

Woon je in deze straten, dan kan je jouw woning met de wagen verlaten en bereiken, maar houd er wel rekening mee dat je de aangeduide rijrichting moet volgen.

Drieskenshofweg (tussen de Kruisakkerweg en Panhovenstraat), Broekkantstraat (tussen de Oude Weyerstraat en Kruisakkerweg), Wittertstraat, Maarlosedijk (tussen de Wittertstraat en de O.L. Vrouwlaan), Voortstraat (tussen de Molhemstraat en de Kiezel Kleine-Brogel), Gijzenstraat (tussen de Steenbergstraat en de Kiezel Kleine-Brogel), Peerderstraat, Schansstraat, Zavelstraat (tussen de Dennestraat en de Vliegveldlaan), Vinkstraat.

In deze straten is alle verkeer, met uitzondering van plaatselijk verkeer en fietsers, verboden op zaterdag 9 september en zondag 10 september, telkens van 8.30 tot 20 uur.

Woon je in deze straten, dan kan je jouw woning met de wagen verlaten en bereiken.

Kiezel Kleine-Brogel (tussen de Vliegveldlaan en de Noordweg/N73), Vliegveldlaan en Vrankenstraat.

In deze straten is alle verkeer, met uitzondering van vergunninghouders en fietsers, verboden op zaterdag 9 september en zondag 10 september, telkens van 8.30 tot 20 uur.

Woon je in deze straten, dan kan je jouw woning met de wagen verlaten en bereiken. Je ontvangt hiervoor een doorlaatbewijs.

Industrieweg, Voortstraat, Gijzenstraat, Op de Kippen en Peerderstraat.

In deze straten is alle verkeer, met uitzondering van vergunninghouders, fietsers, bromfietsers en speed pedelecs, verboden op zaterdag 9 september en zondag 10 september, telkens van 8.30 tot 20 uur.

Woon je in deze straten, dan kan je jouw woning met de wagen verlaten en bereiken. Je ontvangt hiervoor een doorlaatbewijs.