Beweeg mee met het nieuwe busnet in Peer vanaf 1 juli 2023

Gepubliceerd op: donderdag 15 juni 2023
Nog slimmer fiets, bus of trein combineren? Dat kan vanaf 1 juli 2023 in Peer. Samen met de Vlaamse overheid en De Lijn gaan we in verschillende fases voor een efficiënt, duurzaam en flexibel openbaar vervoer. Eentje dat echt inspeelt op jouw noden. Zo ziet het nieuwe net in Peer er uit.

Een nieuw busnet in Peer

In de provincie Limburg, en dus ook in Peer, verandert er heel wat. Vanaf 1 juli 2023 krijgen verschillende van de bestaande lijnen nieuwe nummers, voert De Lijn enkele handige aanpassingen door in haar aanbod én zal je kennis kunnen maken met de lijnen van en naar Brussel en Leuven. 

Meer ritten en handige aanpassingen op lijnen

De Lijn breidt haar aanbod uit met meer lijnen, onder andere aan campussen van hoge en middelbare scholen. Zo wordt het makkelijker om voor het openbaar vervoer te kiezen. Ook krijgen sommige buslijnen een nieuw nummer, zodat je sneller ziet waar je naartoe reist.

Bestaande lijnen krijgen een nieuw nummer

Vroeger gebruikte De Lijn één nummer voor verschillende lijnen. Dat verandert nu, want ze stroomlijnen hun lijnnummers. Elk reisdoel krijgt een eigen lijnnummer – en zo wordt het aanbod duidelijker voor iedereen.

Lijn 26 Kinrooi – Bree – Peer – Leopoldsburg 

  • Vanaf 1 juli 2023 rijdt lijn 26 tussen Kinrooi en Leopoldsburg.
  • Zo kan je elk half uur een bus nemen op het traject tussen Leopoldsburg en Bree, als je lijn 302 erbij telt. Beide lijnen, 26 en 302, volgen hetzelfde parcours tussen Bree en Leopoldsburg.
  • In Leopoldsburg kan je ook de trein nemen naar Antwerpen.

De lijnen van en naar Brussel en Leuven? 

Elke zondagavond heb je vanuit Maaseik en Bocholt twee verbindingen richting Leuven en Brussel. En op vrijdagen is er één verbinding vanuit Brussel en twee vanuit Leuven. Deze rijden dan naar Maaseik en Bocholt.

  • Lijn 178 Maaseik – Leuven – Brussel 
    Deze bus rijdt van Maaseik naar Leuven via Dilsen-Stokkem, Houthalen-Helchteren en Lummen. Dat gebeurt in twee ritten. Ze passeren beiden langs Leuven, al rijdt er één daarna verder naar Brussel en stopt dan aan de halte Elsene VUB Gebouw M inrit 11. 
  • Lijn 179 Bocholt – Leuven – Brussel 

  • Vanaf nu reis je van Bocholt naar Brussel via Bree, Peer, Hechtel-Eksel, Leopoldsburg, Beringen en Leuven. Twee ritten leggen dit parcours af: eentje stopt aan Leuven Station, de ander rijdt erna nog door naar Elsene VUB Gebouw M inrit 11. 

Helemaal op de hoogte blijven? 

Je reis uitstippelen? Dat kan vanaf 15 juni via de routeplanner of app van De Lijn. Maak dus snel een account aan in hun app of surf naar delijn.be/nieuwenet