Bladkorven

De Stad Peer plaatst vanaf 15 oktober bladkorven voor bladafval van bomen op openbaar domein in woongebieden.

Voor wie?

Bewoners in woongebieden bij wie er bomen op openbaar domein staan.

Voorwaarden

Plaatsing

We plaatsen de bladkorven min. 75 meter van elkaar, in functie van bomen die op openbaar domein en in een woongebied staan.

Periode

De bladkorven worden van 15 oktober geplaatst en ze blijven staan tot de bladeren van de bomen zijn verdwenen. Voor sommige bomen is dat half december, voor andere bomen, zoals eikenbomen duurt dit wat langer.

Wat kan er in?

De bladkorven mogen enkel gebruikt worden voor het verzamelen van bladeren van bomen op openbaar domein in woongebied. Ander groenafval (snoeihout, gras, onkruid, ...) mogen niet in de bladkorf.

Lediging

De bladkorven worden tweewekelijks geledigd door een aannemer. Hier kan soms wat meer tijd over gaan. Wanneer er bijvoorbeeld ander groenafval zoals snoeihout in de bladkorven zit, loopt de machine vast en ontstaat vertraging.

Wat moet ik doen?

De bladkorven worden vanaf 15 oktober geplaatst op basis van de opstelling van het jaar er voor. Stond er vorig jaar een bladkorf in de buurt? Dan is het niet nodig om een aanvraag te doen.

Wil je toch een bladkorf aanvragen? Check dan even onderstaande voorwaarden en als er aan voldaan wordt, kan je de bladkorf online aanvragen via de knop op deze pagina.

Voorwaarden

  • Je woont in woongebied
  • Er staan bomen op openbaar domein
  • Er staat op een afstand van meer dan 75 meter geen andere bladkorf

Kostprijs

Gratis