Boekvoorstellingen in het BICC

Gepubliceerd op: woensdag 8 september 2021
In oktober stellen 2 Peerse auteurs hun nieuw boek voor in het BICC. Jason St. Just presenteert op 4 oktober zijn debuutroman 'Het jaar II'. Erik Persoons organiseert op 10 oktober een boekvoorstelling van zijn boek 'De Safari Sisters en de diamant van Katana'.

Stad Peer is rijk aan creatievelingen, kunstenaars en auteurs. In oktober stellen twee Peerse auteurs hun nieuw boek voor in het BICC.

 • Maandag 4 oktober stelt Jason St. Just zijn debuutroman 'Het jaar II' voor.
  De historische detectiveroman speelt zich af in 1794, vlak na de Franse revolutie.
  Het maatschappelijke leven is flink door elkaar geschud door deze revolutie en het conservatisme en radicalisme roepen om ter hardst om de macht te krijgen. In het boek volgen we het hoofdpersonage Roland Berteau, een enthousiaste, vaderlandslievende jongeman die zoals zoveel van zijn tijdsgenoten gelooft in het aanbreken van een nieuw tijdperk. Maar hoe bloediger en gewelddadiger de revolutie wordt, hoe harder Roland begint te twijfelen of dit wel de weg naar die nieuwe wereld is.
  Jason stelt zijn boek vanaf 19.30 uur op een creatieve manier aan je voor in de Grote Zaal van het BICC. Een plaatsje reserveren kan via een bericht naar zijn mailadres jason.st.just@skynet.be of door hem een berichtje via Facebook te sturen.
 • Zondag 10 oktober organiseert Erik Persoons een boekvoorstelling van zijn nieuwste boek 'De Safari Sisters en de diamant van Katana'.
  In dit eerste boek in een reeks van 8 worden we meegenomen in de spannende avonturen van een Vlaams gezin dat naar Kenia verhuist. De zusjes Juno en Zarah komen ongewild in het bezit van een belangrijke en ontzettend waardevolle diamant van het koningshuis van Kenia. Het is de start van een bloedstollend avontuur waarbij de meisjes de diamant proberen terug te bezorgen aan de rechtmatige eigenaar, zonder in de handen te vallen van een criminele en machtige organisatie die ook achter de diamant aan zit.
  Erik maakt er een culturele boekvoorstelling van met toneel en stand-up comedy. Hij nodigt de aanwezigen daarna graag uit voor een drankje in de Foyer en signeert dan ook met plezier zijn boeken.