Bosland op shortlist Nationale Parken

Gepubliceerd op: woensdag 12 januari 2022
Goed nieuws voor Bosland: het gebied staat op de shortlist van 6 kandidaten die toekomstgericht een Nationaal Park kunnen worden.

Elk van deze kandidaten wordt vanaf nu begeleid in de opmaak van een Masterplan dat in het voorjaar 2023 moet leiden tot een finale keuze en toekenning van het statuut Nationaal Park door de Vlaamse Regering.

4 Nationale Parken

In het voorjaar van 2021 maakte de Vlaamse Regering via de 'Open Oproep Nationale Parken Vlaanderen 2021' bekend dat er toekomstgericht 4 Nationale Parken in Vlaanderen opgericht zullen worden. Bosland stelde zich in september kandidaat als Nationaal Park.

Sterk dossier

"De jury onder leiding van econoom Geert Noels oordeelde dat Bosland een sterk dossier heeft ingediend met een duidelijk verhaal, visie en focus. Op basis van een analyse van de selectiecriteria (omvang en samenhang, natuurkwaliteit, belevingswaarde en gebiedscoalitie) vallen vooral de termen "degelijk, gedetailleerd, sterk en uitstekend" op.

Bosland is een gigantische natuurkern gelegen in Peer, Hechtel-Eksel, Pelt en Lommel. Meer info vind je op www.bosland.be