Breek er je hoofd niet over, draag een fietshelm.

Gepubliceerd op: donderdag 4 april 2024
Woensdag 10 april is de Vlaamse Dag van de Fietshelm. Wist je dat een val zonder fietshelm ernstige hersenletsels kan veroorzaken? Vermijd een hoofdletsel en draag je fietshelm. Post op de Dag van de Fietshelm een selfie met je fietshelm en deel 'm op je sociale media met #helmop.

Woensdag 10 april is de eerste Dag van de Fietshelm in Vlaanderen. Hiermee willen we iedereen aanzetten om een fietshelm te dragen en zo zware hoofdletsels te vermijden. Post jij ook een leuke foto mét fietshelm op jouw sociale media metĀ #helmop?

Steeds meer mensen springen op de fiets. Of het nu recreatief is, voor woon-werk/school vervoer of voor de sport. Meer fietsen en een veranderende mobiliteit, heeft zijn uitdagingen. Jezelf extra beschermen is daarom eenĀ no-brainer. Een val is snel gebeurd, en de fietshelm vormt op dat moment een enorme bescherming. Ziekenhuizen zien jammer genoeg dagelijks jongeren en sportievelingen binnenkomen met ernstige hoofdletsels, die vaak leiden tot onomkeerbare hersenletsels. De zichtbare en vaak onzichtbare gevolgen draag je de rest van je leven. Het gebruik van een geschikte fietshelm verlaagt de kans op een ernstig hoofdletsel.

Breek er je hoofd niet over, draag een fietshelm!