Burgerbevraging Gemeente-Stadsmonitor binnenkort in jouw brievenbus?

Gepubliceerd op: maandag 7 september 2020
Van woensdag 9 september tot eind oktober 2020 zal het Agentschap Binnenlands Bestuur in elke Vlaamse gemeente een representatief deel van de inwoners van 17 tot 85 jaar bevragen.

Deze driejaarlijkse bevraging stond aanvankelijk in het voorjaar gepland. Omwille van de coronacrisis besliste het Agentschap Binnenlands Bestuur om de bevraging uit te stellen naar het najaar. Jouw mening over je gemeente of stad is bijzonder belangrijk! We rekenen dan ook op jou om deel te nemen!

De Gemeente-Stadmonitor telt meer dan 200 cijferreeksen die de staat van jouw gemeente of stad in beeld brengen. Ruim 100 cijferreeksen komen voort uit de grootschalige burgerbevraging bij de inwoners van elke Vlaamse gemeente. 

Met de resultaten van deze bevraging wil het Agentschap Binnenlands Bestuur elk lokaal bestuur ondersteunen om betere beleidsbeslissingen te nemen. Deze inzichten geven ons immers een unieke kijk op wat voor elke burger belangrijk is in zijn of haar gemeente of stad. Dit is dan ook een unieke kans om jouw mening te geven over je gemeente of stad!

Medewerking aan deze burgerbevraging is vrijwillig, maar wel van groot belang. De bevraging Gemeente-Stadsmonitor is een unieke survey die in elke Vlaamse gemeente en stad op wetenschappelijke wijze georganiseerd wordt. De waarde van de resultaten hangt dan ook af van het aantal personen die de vragenlijst invullen.