Coronarichtlijnen BICC

Laatste update 20 november 2021

Cultuurcentrum

Een mondmasker is verplicht:

 • Vanaf 6 jaar, in alle publiek toegankelijke ruimtes van ’t Poorthuis: de foyer met de leestafel, de grote en kleine zaal, de bibliotheek en de vergaderlokalen.

CST + mondmasker

 • Voor de culturele voorstellingen heb je het Covid Safe Ticket + een mondmasker nodig.
 • Neem je geldig toegangsticket, geldig COVID-certificaat, je (fysieke) identiteitskaart of rijbewijs mee naar het evenement.
 • Draag een mondmasker en houd zoveel mogelijk afstand van mensen die niet tot je bubbel behoren.
 • Let op: er is geen mogelijkheid om je ter plaatse te laten testen.

Concreet breng je je smartphone met de ‘CovidSafeBE’-app erop en de QR-code van je geldig certificaat vaccinatie-, test- of herstelcertificaat. Als je geen smartphone hebt, download dan via www.burgerprofiel.be of www.mijngezondheid.be je certificaat en neem het afgedrukt mee. Breng dit tijdig in orde! Daarnaast moet je ook je identiteitskaart tonen wanneer de QR-code van 'Covid Safe Ticket' wordt gescand.

Wie mag mijn certificaat controleren?

De medewerkers die de controle uitvoeren, zijn specifiek aangeduid door de organisatie en gebruiken hiervoor de app CovidScanBE: enkel deze app kan je QR-code scannen en de gegevens ervan bekijken.
Bij het scannen worden je gezondheidsgegevens niet gedeeld. De organisator krijgt enkel je naam, voornaam en geboortedatum te zien, en of het certificaat voldoet aan de vereisten om binnen te mogen (bijv. of het nog geldig is).

Covid-certificaat

Er zijn 3 types certificaten:

 • Een vaccinatiecerticaat: voor elke prik tegen het coronavirus. Elk certificaat vermeldt het type vaccin en om de hoeveelste prik het gaat.
 • Een testcertificaat van een PCR-test of snelle antigenentest afgenomen door een zorgverstrekker (geen zelftest) met een negatief resultaat.
 • Een herstelcertificaat voor mensen die hersteld zijn van COVID-19 na een positieve COVID-test.

Wanneer is je toegang 'covid safe' en dus in orde?

 • Als de bezoeker volledig gevaccineerd is (2 dosissen + 14 dagen incubatietijd of 1 dosis Johnson & Johnson + 14 dagen incubatietijd) ten minste 2 weken voor de dag van het evenement.
 • Een negatieve PCR-test (48 uur geldig) die nog geldig is bij scanning aan de ingang, aangereikt als een QR-code. Om zeker te zijn is het best dat de PCR-test niet eerder dan de dag van het evenement is afgenomen.
 • Als je in het bezit bent van een geldig herstelcertificaat. Geldigheid is 10 dagen na de eerste positieve PCR-test en eindigt 180 dagen na de datum van die eerste positieve PCR-test. Ook dit certificaat moet aangereikt worden als QR-code.
 • Een negatieve antigeentest uitgevoerd door medisch personeel (24 uur geldig), die nog geldig is bij scanning aan de ingang, aangereikt als een QR-code.

Bezoekers die op de dag van het evenement maar deels gevaccineerd zijn, vallen niet onder 'covid safe' en moeten alsnog een negatieve PCR-test of negatieve antigeentest kunnen voorleggen via QR-code aan de ingang.

Ik ben ziek of kom liever niet naar een voorstelling

Geef ons een seintje en ontvang een BICC-tegoedbon die twee jaar geldig blijft. Dit geldt ook op de dag van de voorstelling.

Wil jij een activiteit of een vergadering organiseren en heb je vragen met betrekking tot Corona?

Neem zeker contact met ons, we maken samen afspraken: COVID-co√∂rdinator BICC ’t Poorthuis: Tine Peeters Tel. 011 61 07 20 of tine.peeters@peer.be.

Bibliotheek

Het dragen van een mondmasker is vanaf 6 jaar verplicht in de bibliotheek. Aandacht voor de persoonlijke hygiëne en sociale afstand blijft aangewezen.

Kom je toch liever niet naar de bibliotheek, maak gebruik van de afhaalservice.

 • Stuur een e-mail naar bicc@peer.be met een lijstje van de materialen die je wil lenen
 • Onze medewerkers leggen de materialen voor je klaar in de Bringmebox in de inkomhal van ‘t Poorthuis