De koers komt weer naar Peer

Gepubliceerd op: donderdag 26 januari 2023
De Gemeenteraad buigt zich op woensdag 25 januari over een samenwerking met Golazo voor de organisatie van een ritaankomst in de Benelux Tour. Op die manier is Peer op zaterdag 26 augustus gaststad voor enige UCI World Tour rittenkoers in Belgiƫ en Nederland.

Vorig jaar al stelde Peer zich kandidaat voor de organisatie van een ritaankomst in de Benelux Tour, maar toen ging de rittenwedstrijd niet door. Dit jaar komt er wel een Benelux Tour en die is op zaterdag 26 augustus te gast in Peer. We zijn met plezier ingegaan op het voorstel van Golazo om gaststad te zijn voor een aankomst in de Benelux Tour.

Het is niet de eerste keer dat het profpeloton naar Peer komt. Dertig jaar geleden vond het BK op de weg plaats in Peer. De titel ging toen naar Johan Museeuw. Verder stonden er liefst 42 edities van de Nacht van Peer op de kalender, een na-Tourcriterium dat heel wat toppers en kampioenen naar onze stad bracht. Met de ritaankomst in de Benelux Tour sluiten we weer aan met de traditie van het wielrennen. De renners mogen zich opmaken voor een schitterende finale op Peers grondgebied met hopelijk een koninklijke spurt op de Steenweg Wijchmaal.

De Stad Peer zet voor de organisatie van de ritaankomst een samenwerking op met de Peerse wielertoeristenclubs. We hebben hen gevraagd om de handen in elkaar te slaan om er zo een topdag voor Peer van te maken.