PLOK

Het PLOK (Peer Lokaal Overleg Kinderopvang) brengt iedereen samen die bij de opvang van jonge kinderen betrokken is: ouders, opvanginitiatieven, scholen en het lokaal bestuur. Op dit overlegplatform worden afspraken gemaakt over de opvang van kinderen in Peer. Er wordt mee nagedacht over nieuwe beleidsplannen, over de buurt, over het lokale aanbod aan diensten, enzovoort. Het PLOK streeft steeds naar oplossingen voor eventuele tekorten/knelpunten, draagt kwaliteitsvolle opvang hoog in het vaandel en blijft steeds streven naar een uiterst goede dienstverlening op vlak van kinderopvang. Samen met de partners worden de krachten gebundeld o.a. bij de organisatie van een jaarlijkse vormingsavond.

Verantwoordelijken

Voorzitter
Chris Vroman

Afgevaardigde namens de Stad Peer
Liesbeth Diliën

Bekijk de statuten van PLOK hier

Samenstelling

Het PLOK is samengesteld uit:

De algemene vergadering
Er mag 1 vertegenwoordiger per initiatief of één door hem/haar aangeduide plaatsvervanger hierin zetelen.
De algemene vergadering kan uit volgende leden bestaan:

Beleid
Schepen, verantwoordelijk voor kinderopvang

Kind en Gezin
Consulent lokaal beleid kinderopvang

Initiatieven
Kinderdagverblijf, Zelfstandige onthaalouder, Dienst voor opvanggezinnen, Buitenschoolse kinderopvang, Opvang voor zieke kinderen, Kinderoppasdienst van de Gezinsbond

Scholen
Afvaardigingen van de basisscholen van Groot-Peer en de school voor Buitengewoon Basisonderwijs.

Ouders
Ouderverenigingen van de scholen, De Gezinsbond

Stad
Afgevaardigde van het team Welzijn

Het dagelijks bestuur
Is samengesteld uit de voorzitter, de secretaris, de schepen verantwoordelijk voor de kinderopvang, en uit geïnteresseerde leden van de algemene vergadering. Zo nodig is de consulent lokaal beleid kinderopvang van Kind en Gezin op deze vergaderingen aanwezig.