Dienstencentrum De Schommel doet mee met Week van de Valpreventie

Gepubliceerd op: woensdag 14 april 2021
De Week van de Valpreventie draagt dit jaar de slogan ‘Eén tegen allen, allen tegen vallen’. Hiermee dagen ze de vijf Vlaamse provincies en Brussel uit om de strijd tegen elkaar aan te gaan voor de titel van ‘beste valpreventieprovincie van het jaar’. Stad Peer gaat de uitdaging aan.

Week van de Valpreventie van 19 tot en met 25 april 2021

 • OPDRACHT 1: START DE WEEK ACTIEF

  De beste remedie om valpartijen te voorkomen regelmatige lichaamsbeweging te doen! Neem deel aan het sportieve startmoment op maandag 19 april 2021 om 14 uur. Registreer je, ontvang een link naar het instructiefilmpje en beweeg gedurende een half uurtje samen met Saartje Vandendriessche.
   
 • OPDRACHT 2: IN DE SMAAK VALLEN
   
  Een tweede factor die het risico om te vallen kan verlagen is gezonde voeding. Vooral calcium, vitamine D en eiwitten zijn belangrijk voor een goede werking van de spieren en stevige botten. Maak een gezonde maaltijd. Noteer je recept in het receptensjabloon via de website en maak een foto van het gerecht of de bereiding ervan. Stuur dit door voor dinsdag 20 april 2021, 19 uur.

 • OPDRACHT 3: WANDELEN ZONDER VALLEN
   

  Een veilige omgeving zorgt ervoor dat ouderen meer bewegen. Veilige oversteekplaatsen, goed aangelegde en onderhouden wandelpaden, voldoende rustbanken, … Maak een wandeling in de buurt en noteer de goede voorbeelden en knelpunten die je tegenkomt. Download eerst het formulier op de website, vul het in en stuur het door, samen met een foto, voor woensdag 21 april 2021, 19 uur.
   
 • OPDRACHT 4: ZET JE BESTE SCHOENTJE VOOR
   

  Veilig schoeisel omsluit de voet, heeft de juiste maat, een stevige hielkap, geen al te hoge hak, een stevige zool en een goed sluitingsmechanisme. Maak een zo lang mogelijke schoenenrij door allemaal verschillende valveilige schoenen achter elkaar te zetten. Trek een foto of maak een filmpje en stuur dit door voor donderdag 22 april, 19 uur.

 

Registreer je

Doe jij ook mee met de Week van de Valpreventie 2021? Alle informatie over de opdrachten, hoe je kan deelnemen en hoe je kan registreren vind je via de website
www.valpreventie.be/week-van-de-valpreventie.