Eerste editie BICC-magazine valt in de bus

Gepubliceerd op: vrijdag 4 juni 2021
Hout vasthouden, maar het ziet er naar uit dat we na de zomer van 2021 opnieuw met een echt cultuuraanbod kunnen starten. De Stad Peer is er alvast klaar voor en daarom heeft BICC weer een interessant cultuurprogramma samengesteld. Dat wordt voor het eerst gepresenteerd in een heus ‘BICC-magazine'.

Naast een overzicht van het programma, komen er in het magazine heel wat hoofdrolspelers aan het woord. Je leest er onder meer de verhalen van Wim Mertens, Nico Camps, Roel Vanbuel, Jan Bas en Karel Schoofs. Het covermodel van dienst is William Boeva. Of hoe small ook BICC kan zijn.

Geef toe: het waren niet de leukste maanden voor wie cultuurbeleving hoog in het vaandel draagt. Niet op het podium en al evenmin ervoor. Genoeg echter over wat geweest is, de focus mag weer naar de toekomst. Naar het culturele seizoen 2021-2022 om precies te zijn. BICC heeft een ferme reputatie en breekt niet met die traditie. Waar we wel mee breken is de programmabrochure. Het aanbod wordt dit jaar immers aangeboden in een heus magazine. “Dat kreeg de naam BICC. Simpel en een leuke woordspeling, zeker in combinatie met covermodel William Boeva”, vertelt burgemeester Steven Matheï. “De kleinste stand-up comedian van het land, letterlijk dan toch, is één van grote namen op het podium van BICC ’t Poorthuis. We hebben bewust gekozen voor een magazine met leuke interviews en gesprekken met de culturele hoofdrolspelers.”

VEEL AANDACHT VOOR PERENAARS

In het nieuwe cultuurprogramma is er plaats voor muziek, theater, humor, workshops en lezingen. “Ons klassieke aanbod met opnieuw veel aandacht voor Perenaars”, zegt schepen van cultuur Lutgarde Ceyssens. “En oud-Perenaars, want ereburger Wim Mertens viert een muzikale carrière van veertig jaar in zijn geboortestad. We laten hem graag aan het woord in het BICC-magazine. Net als andere Peerse culturele toppers. Karel Schoofs, Kevin Houben, Toon Van Geyseghem en Nico Camps vertegenwoordigen het klassieke luik, met Roel Vanbuel, Jan Bas en Jolien Thijs lees je de verhalen van punk, rock en jazz. Voor elk wat wils dus en belangrijker, voor elk wat lees.”

Je herkent mogelijks heel wat namen die oorspronkelijk in seizoen 2020-21 stonden gepland. Het BICC probeerde heel bewust zoveel mogelijk activiteiten te verplaatsen en niet te annuleren, om onze artiesten dit seizoen wel een goedgevulde agenda te bezorgen. Je zal ook merken dat het programma weer een fijne afwisseling is tussen vaste waarden en nieuw, opkomend talent. We geven zoals elk jaar met veel plezier lokale organisaties de kans om activiteiten te organiseren in het BICC.

TICKETVERKOOP START OP 7 JUNI

Maandag 7 juni start de online ticketverkoop via www.biccpeer.be. Vanaf dan kan je daar ook het BICC-magazine online terugvinden. In de week van 7 juni valt het magazine ook bij elke Perenaar in de brievenbus. Voor hulp bij het bestellen van je tickets kan je terecht op het nummer 011 61 07 20 of via mail naar bicc@peer.be. Tijdens de bemande openingsuren helpen de gastvrouwen -en heer van het BICC je ook met plezier aan de BICC-balie bij het bestellen van tickets of voor het geven van cultuurtips.