Expo in de bib: Alfabet

Gepubliceerd op: donderdag 26 januari 2023
De bibliotheek wordt dankzij Villa Verbeelding van 17 februari tot 27 maart omgetoverd tot een letterparadijs! Dompel je onder in de bestseller Alfabet van Charlotte Dematons en ontdek dat het alfabet eigenlijk wel heel bijzonder is.

'Alfabet' van Charlotte Dematons
In het populaire boek Alfabet van de Nederlandse illustrator Charlotte Dematons kan de lezer zich op iedere pagina verbazen over gedetailleerde tekeningen. Wat is er zo bijzonder aan? Alle voorwerpen, personages, dieren,... beginnen met dezelfde letter. Er zitten meer dan 3000 woorden verstopt, vind jij ze allemaal?

P is van panda die panfluit speelt onder een paraplu terwijl python piekert op een plank en luistert naar de poema op de piano. De F is van fret die frunnikt aan een fiets naast filmende forellen bij een fontein van frieten.

Bezoek de expo
In de bib kan je niet enkel de 26 illustraties uit dit prachtige prentenboek bewonderen, maar ook zelf aan de slag met letters. Bekijk de alfabettafel, doe het alfabetspel en speel met de alfabetmagneten- en voorwerpen. Tijdens Jeugdboekenmaand krijgen de leerlingen van de Peerse scholen (3e en 4e leerjaar) de kans om met letterwijzers en een letterboekje aan de slag te gaan.

Tip
Download de gratis app bij het boek Alfabet (Apple en Android). Via de app worden alle woorden zichtbaar: je kan zowel de pagina's in het boek als de prenten in de bib scannen.

De expo is gratis te bezoeken tijdens de openingsuren van de bibliotheek. Reserveren is niet nodig.