Extra initiatieven om startende handelaars in het stadscentrum te ondersteunen

Gepubliceerd op: vrijdag 31 maart 2023
Stad Peer zet sterk in op centrumbeleving en wil graag nieuwe handelaars verwelkomen in het stadscentrum. Daarom zijn er enkele initiatieven uitgewerkt als extra stimulans.

Stad Peer heeft 4 mogelijke subsidies voorzien voor handelaars in het kernwinkelgebied (Kerkstraat, Oudestraat, Markt). De focus ligt op het kernwinkelgebied omdat de centralisatie van de handel zorgt voor een bruisend stadscentrum.

Subsidies

Stad Peer geeft een subsidie van 5.000 euro aan elke ondernemer die een nieuwe vestiging opent of een bestaande zaak overneemt binnen het kernwinkelgebied van Peer- centrum. 

Wil je eerst even proeven of het ondernemersleven iets voor jou is? Dan is starten als ‘pop-up’ misschien iets voor jou. De Stad Peer ondersteunt zowel de ondernemer als de eigenaar van het pand waarin de pop-up gevestigd is voor een maximumbedrag van respectievelijk 750 en 500 euro.

Ben je tussen 18 en 35 jaar oud? Dan is de pop-up ruimte in Jongerencentrum De Bak misschien wel wat voor jou. Dankzij het subsidiereglement kan je de pop-up ruimte huren aan een gunstig tarief. Als je voldoet aan de voorwaarden heb je recht op een financiële ondersteuning van maximum 750 euro.

Is jouw handelszaak gevestigd binnen het kernwinkelgebied of de shop & go-zones van Peer-centrum (Baan naar Bree en Steenweg Wijchmaal) en is er nog geen aparte ingang naar de tweede verdieping? Dan heb je recht op de premie ‘wonen/werken boven commerciële/dienstverlenende ruimtes’. De Stad Peer en Vlaio komen voor 50% tegemoet in de gemaakte verbouwingskosten.

Stickeractie

Stad Peer wil potentiële handelaars warm maken om hun activiteit te starten in leegstaande panden. In Peer-centrum vind je daarom wervende stickers op panden die nog op zoek zijn naar een nieuwe ondernemer.

Alle info over een zaak opstarten en de subsidiemogelijkheden kan je vinden op www.peer.be/je-eigen-zaak-starten